LE CORDON BLEU

Zmagovalec MasterChefa na prestižni kuharski šoli

Anže Kuplenik se je odločil za šolanje na znameniti Le Cordon Bleu.
Fotografija: V prihajajočem študijskem letu bo v Sloveniji koristil absolventski staž in napisal še diplomo. FOTO: TOMO JESENIČNIK
Odpri galerijo
V prihajajočem študijskem letu bo v Sloveniji koristil absolventski staž in napisal še diplomo. FOTO: TOMO JESENIČNIK

Zmagovalec četrte sezone priljubljenega kuharskega šova MasterChef Slovenija Anže Kuplenik se je odločil za nov korak v svoji kuharski karieri. Odhaja namreč na najprestižnejšo kulinarično šolo na svetu Le Cordon Bleu v Franciji. Anže, ki zaključuje študij na biotehniški fakulteti, smer živilska tehnologija, se zaveda, da čas, ki ga bo preživel v Parizu, kjer bo izpopolnjeval svoje kuharsko znanje, ne bo brezskrben, a bo dal vse od sebe.


Še posebno zato, ker bo za študij tudi veliko žrtvoval. Denar, ki si ga je prislužil z zmago v kuharskem šovu, bo namreč namenil šolanju na znameniti pariški šoli Le Cordon Bleu. Anže se zaveda, da gre za velik finančni zalogaj, saj šolanje stane 37 tisoč evrov, ravno toliko, kolikor je znašala njegova nagrada po odštetem davku. A šolanje ni vse. Anže bo namreč moral plačati tudi najemnino za stanovanje, ki v Parizu prav gotovo ni poceni.

»Življenje v Parizu je zelo drago in priznam, da me je strah,« prizna Anže in doda, da bo kljub temu vztrajal, saj si nekoč želi odpreti svojo restavracijo, za kar pa potrebuje veliko znanja. Anže bo četrti Slovenec, ki bo obiskoval prestižno kuharsko šolo, med njimi je bil tudi Karim Merdjadi, znani slovenski slaščičar. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije