ENA NA ENA

Zmago Jelinčič Plemeniti ima že novo? To smo izvedeli

Žena Monika Zupanc Jelinčič je odšla. Poslanca smo vprašali, ali se bo še kakšna okitila z njegovim priimkom.
Fotografija: Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Jure Eržen, Delo
Odpri galerijo
Zmago Jelinčič Plemeniti. FOTO: Jure Eržen, Delo

Da se Zmago Jelinčič Plemeniti, ločuje, je znano že vsem. Njegova zadnja življenjska sopotnica, ki to več ni, ima novega partnerja (na naroke na sodišče jo vedno znova pospremi Rok Miklič, kaj si o njem mislil Zmago, pišemo v članku O partnerju žene Monike: Ali je bolan ali kaj?), zato nas je zanimalo, ali je novo sorodno dušo našel tudi sam. Politik, ki je sicer prvak opozicijske Slovenske nacionalne stranke (SNS), je za Slovenske novice razkril, da je samski. 

O bodoči gospe Jelinčič

Bo tako ostalo ali bo postala še kakšna gospa gospa Jelinčič? »Niti ne razmišljam v tem času o tem. Razmišljam, da se bo ta zadeva razpletla. V prvi vrsti pa me najbolj zanimata moji hčerkici,« je bil kratek včeraj po naroku na sodišču, kjer so odločali o zahtevi Zmaga Jelinčiča Plemenitega, naj mu Monika Zupanc Jelinčič vrne 667.000 evrov vredno darilo (gre za parcelo v Semedeli, ki  da je bila, tako trdi Zmago, kupljena z njegovim denarjem), ki ji ga je dal. Monika temu seveda nasprotuje, zadnjo besedo pa bo imelo sodišče.
 
Preberite tudi:
FOTO in VIDEO: Jelinčič, kot ga nismo vajeni: Bil sem zaljubljen
VIDEO: Prvi odziv novega partnerja Jelinčičeve Monike
S tem padalcem so Jelinčičevo Moniko povezovali že pred tremi leti
Monika se je odselila. Je kriva nova ljubezen?
 

Prepustil bi ji odstotek premoženja

​Medijem je razvpiti politik razkril, koliko premoženja je pripravljen prepustiti bivši in sicer se je števec ustavil pri natanko enem odstotku od vsega premoženja (več o tem v članku Jelinčič razkril, koliko evrov bi dal Moniki), medtem ko bi preostalih 99 odstotkov ostalo njemu.



Jelinčič trdi, da je do denarja, s katerim je bila plačana parcela, prišel po večini s prodajo posebnega premoženja, to je tistega, ki ga je prinesel v zakon, in da ne gre za skupno. Koliko pa je pravzaprav skupnega, bo znano kmalu. Oba zakonca sta že vložila tožbo za ugotavljanje skupnega premoženja, sodnica Jadranka Juhant pa je že pojasnila, da pri tem ne gre za enostavno matematično operacijo v smislu prejetih plač, temveč se upoštevajo poleg prihodkov in dohodkov strank tudi skrb za družino in gospodinjstvo, morebitno posebno premoženje zakoncev, a je to vse stvar dokazovanja.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije