KAJ DOGAJA

Zapela sta Pirc Musarjevi

V jubilejni oddaji Kaj dogaja na TV Slovenija je s Tilnom Artačem nastopila Ani Frece.
Fotografija: Tilen in Ani sta se oblekla v narodno nošo.
Odpri galerijo
Tilen in Ani sta se oblekla v narodno nošo.

V oddaji Kaj dogaja, ki jo lahko gledamo ob sobotnih večerih na prvem programu Televizije Slovenija, vodita pa jo priljubljeni Tilen Artač in Alenka Marinič, smo že vajeni glasbenih presežkov, pravzaprav atrakcij. Eno od teh so v minuli, jubilejni 100. oddaji posvetili nedavno zaključenim predsedniškim volitvam, na katerih je zmagala Nataša Pirc Musar, zato so akterji glasbenega izdelka Tilen Artač, Alenka Marinič, Bič Goričar in Jernej Celec sklenili, da bodo novi predsednici »lezli« v zadnjico, kot se temu reče, in pripravili parodijo na eno najbolj znanih Avsenikovih viž z naslovom Slovenija, od kod lepote tvoje.

Ani Frece je s svojimi fanti na poti do Hotela za srečo, kot je poimenovala večer popevk in šansonov. FOTOGRAFIJI: FACEBOOK
Ani Frece je s svojimi fanti na poti do Hotela za srečo, kot je poimenovala večer popevk in šansonov. FOTOGRAFIJI: FACEBOOK

K sodelovanju so povabili tudi pevko Ani Frece, ta je zapela skupaj s Tilnom Artačem. Zasedba se je poimenovala Ansambel bratov Logar. V njej so se dotaknili začetnega zbiranja podpisov v podporo novi predsednici, ki jih je bilo za kandidaturo dovolj, vmes pa je seveda pod noge dobila tudi veliko polen. A na koncu je bil njen trud poplačan. »Predsednica, kar na tesno vam šlo je, pozdravljamo te iz srca, a se pri tem ne konča. Predsednica, saj vemo vsi, kako je, in upam, da ste za špas, ker gledamo vas,« je zvenel refren priredbe znane Avsenikove skladbe, ki jo poznajo tudi po svetu.

Sicer pa pevka Ani Frece še naprej krmari med popevkami, šansoni in svingom. In se prav ta teden pripravlja na večer, v katerem bo postregla tudi s kabaretnim vzdušjem. V Domu II. slovenskega tabora v njenem domačem Žalcu bo namreč v četrtek zvečer praznovala avtorski prvenec Hotel za srečo. »In verjamem, da se bodo domov vsi vračali nasmejani in napolnjeni z odlično glasbo,« je prepričana Ani. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas