VELIKI KONCERT

Zaljubljeni Prifarci osvajajo jesen

Po tridesetih glasbenih letih, ki so jih slavili lani, Prifarski muzikanti še živahnejši. 12. redni zaporedni veliki koncerti se bodo v Cankarjevem domu zvrstili novembra
Fotografija: Prifarski muzikanti so z Ireno Vrčkovnik in Nuško Drašček že stali skupaj na odru. FOTO: FACEBOOK
Odpri galerijo
Prifarski muzikanti so z Ireno Vrčkovnik in Nuško Drašček že stali skupaj na odru. FOTO: FACEBOOK

Prifarski muzikanti iz Fare pri Kostelu tudi po treh desetletjih prepevanja in igranja, ki so jih proslavili lani, še ne nameravajo odložiti svojih znamenitih inštrumentov: berde, bisernice, bugarije, violine, brača in seveda harmonike. Še naprej nas oplajajo s pesmijo in vižami, ki so del bogatega in raznolikega slovenskega ljudskega izročila, pa tudi zimzelenimi in novejšimi popevkami, v katerih ohranjajo značilni zven.

Že dvanajst let pa jeseni v Cankarjevem domu v Ljubljani prirejajo tradicionalne koncerte, na katerih se jim pridružijo posebni gostje. Nič drugače ne bo letos. Mitja Ferenc, Valentin Južnič, Martin Marinč, Toni in Uroš Obranovič, Jernej Pečak in Brane Počkar so pripravili preplet najlepših ljubezenskih pesmi, koncert pa poimenovali Zaljubljeni Prifarci. In če je že v zraku ljubezen, je prav, da se klenim članom na odru pridružijo same dame, saj je fantov tako in tako dovolj. In letos bo to šest glasbenih dam: violinistka Anja Bukovec, ljubiteljica ljudskega izročila Tjaša Cigut, dolgoletna prijateljica Nuška Drašček, članica mariborskega opernega ansambla Dada Kladenik, citrarka Jasmina Levičar in pevka zabavne glasbe Irena Vrčkovnik.

Prifarci bodo letos gostjam dvorili in jim peli ljubezenske pesmi. FOTO: BRANKA TIPRAN
Prifarci bodo letos gostjam dvorili in jim peli ljubezenske pesmi. FOTO: BRANKA TIPRAN

Vse bodo z njimi prepevale najlepše ljubezenske pesmi. Navdih seveda Prifarski muzikanti vselej iščejo v slovenski ljudski pesmi, starih popevkah, zimzelenih melodijah, tujih uspešnicah, in kot je že v navadi, se vmes znajde tudi kakšna eksotična priredba. Vsak od sedmih Prifarcev si bo na oder pripeljal eno od naštetih dam ter ji zapel ali zagodel. Ali pa bo ravno obratno, vsega pač ne moremo razkriti. Prvi koncert v sklopu jesenskih gostovanj bo 9. novembra v Murski Soboti, že dan pozneje bodo v Sevnici, kar tri večere zapored, kot je že tradicija, in sicer 17., 18. in 19. novembra, pa bodo v ljubljanskem Cankarjevem domu.


Ravno v teh dneh so poslušalce razveselili z novo pesmijo Jesen prihaja, pri snemanju videospota zanjo pa so se jim pridružile njihove prave dame, tiste, ki jih vedno čakajo doma in podpirajo vse štiri vogale, medtem ko oni nastopajo, prav tako pa skrbijo za njihovo podobo v javnosti. Zato so jih prepričali, da se predstavijo širši javnosti, v kar so, na srečo, privolile, čeprav, dokler so Prifarci tako priljubljeni, raje ostajajo bolj v ozadju. Da lahko zato oni bolj žarijo pod soji žarometov. Videospot pa je res vreden ogleda.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije