Za bralce Novic odklenili Sence nad Balkanom

Voyo ekskluzivno predstavlja priljubljeno srbsko serijo. V drugi sezoni je pomembna tudi vloga Slovencev.
Fotografija: Miha Rodman (levo) v prizoru z režiserjem in igralcem Draganom Bjelogrlićem (desno) FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Miha Rodman (levo) v prizoru z režiserjem in igralcem Draganom Bjelogrlićem (desno) FOTO: Jože Suhadolnik

Bralke in bralci Slovenskih novic lahko zadnje mesece s posebno kodo spremljate vsebine na sicer naročniškem videu Voyu. Minuli četrtek ste si že lahko ogledali premiero druge sezone spektakularne srbske serije Sence nad Balkanom, ki je v prvi sezoni pred časom med Slovenci pustila izjemen pečat. Priljubljena serija bo tokrat še bolj odmevala, saj je k ustvarjanju epopeje pristopila tudi slovenska produkcijska hiša Perfo, v nadaljevanki pa ima poleg že znanega obraza Sebastiana Cavazze eno ključnih vlog Vlado Novak v vlogi dr. Antona Korošca, poleg njega nastopa še Miha Rodman v vlogi majorja Kosmača.
Sestre v drugi sezoni nastopajo kot artistke in ponazarjajo Kraljevino SHS.
Sestre v drugi sezoni nastopajo kot artistke in ponazarjajo Kraljevino SHS.

V seriji bomo lahko slišali tudi slovenski jezik, vendar ne knjižnega, temveč dialekt. »Dialogi, ki potekajo v slovenščini, tudi z Mihom Rodmanom, so bili zelo pomembni, saj nisem smel zapasti v dikcijo slovenskega knjižnega jezika, temveč sem ohranjal značilno vhodno štajerščino,« pojasnjuje Novak. Rodman, ki je mislil, da ga čaka samo en snemalni dan, je skozi serijo razvil kompleksnejši lik. »Andrej Kosmač je major v kraljevi gardi, za katerega vse do zadnjega ne vemo točno, v korist koga deluje. Izdam lahko le, da ima eno ključnih vlog pri končnem zapletu.«


Seveda ne gre spregledati čudovite vedute obalnega bisera Pirana, Tartinijev trg je ena od lokacij, ki jih je režiser in osrednji lik serije Dragan Bjelogrlić izbral za pomemben kraj dogajanja. Piran ni postal eden osrednjih krajev dogajanja v seriji samo zaradi čudovite obmorske kulise, ampak je bil v času, ki se ga dotikajo dogodki, mesto v Italiji, kjer so v izgnanstvu domovali Ante Pavelić in drugi ustaši, ki so jih v kraljevini obsodili na smrt.
 

Magnifico in Sestre


Sence nad Balkanom je v osnovi kriminalistična serija, ki se dotika zgodovinskega konteksta Jugoslavije med obema svetovnima vojnama. Dogajanje prve sezone je postavljeno v leto 1928 in v središču sta iskanje znamenitega Longinovega kopja ter vzpon narkomanske mafije, ki je bila v tem času še posebno močna. Nadaljevanje serije prinaša kopico dodatnih zapletov, osrednjo fiktivno zgodbo oblikuje ozadje resničnih zgodovinskih dogodkov, o seriji navdušeno sporočajo z največje komercialne televizije POP TV.

Druga sezona se začne šest let po dogajanju v prvi. Ozračje je pregreto, v njem vre od družbenih in ideoloških trenj, tajna združenja in ilegalne organizacije pa mešajo štrene in obvladujejo tek dogodkov v državni politiki. Beograd je temačno središče grozljivih umorov, kot pika na i jih zaokroži eden najbolj znanih atentatov v 20. stoletju – na Aleksandra Karađorđevića. »Nekatere stvari neverjetno spominjajo na dogajanje danes, lahko vidite tudi korenine tistega, v čemer danes živimo,« je režiser in igralec Bjelogrlić povedal na novinarski konferenci v Sarajevu, kjer je na premieri prve epizode pred meseci doživel neverjetne ovacije. Uspehe je doživela tudi glasba iz serije izpod prstov Magnifica.


Če se prva sezona konča z nastopom Sester s pesmijo Barjak, so zdaj Sestre artistke v nočnem klubu, kjer, razkrije režiser, kot Slovenka, Hrvatica in Srbkinja ponazarjajo Kraljevino SHS. Vse to in še več dramatičnih zapletov vas čaka v desetih epizodah, ki so za vas, cenjene bralke in bralci, zdaj brezplačno na ogled v prvem naročniškem videu na zahtevo VOYO

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije