MIHA DEŽELAK

Z rikšo na pot po Sloveniji

Radijski voditelji Miha Deželak bo spet junak.
Fotografija: Miha Deželak že tretje leto osrečuje otroke. FOTO: Darja Štravs Tisu
Odpri galerijo
Miha Deželak že tretje leto osrečuje otroke. FOTO: Darja Štravs Tisu

Priljubljeni voditelj Radia 1 Miha Deželak se v je v soboto odpravil na novo dobrodelno dogodivščino. Svojo letošnjo vseslovensko turo je začel v Slovenski Bistrici, okoli Slovenije pa se bo tokrat odpeljal z rikšo.

Dobrodelnež, ki ga je naša revija Suzy lani razglasila za junaka leta, je lani na legendarnem ponyju prekolesaril več kot 450 kilometrov, v treh letih pa je za letovanje otrok iz socialno šibkih družin zbral že več kot 200.000 evrov. Skupaj z letošnjo akcijo si ekipa Radia 1 želi število otrok, ki bodo uživali na morju, povečati na tisoč. Večina jih bo morje videla prvič.

Tokrat se na pot odpravlja z rikšo. FOTO: Darja Štravs Tisu
Tokrat se na pot odpravlja z rikšo. FOTO: Darja Štravs Tisu

Pred akcijo nam je Miha zaupal: »Junak gor ali dol, meni je pomembno, da delamo skupaj dobro stvar! Zato te prosim, da tudi ti pošlješ sms POMAGAM1 ali POMAGAM 5 na 1919, da bomo čim več otrok peljali na počitnice! Večina jih bo morje videla prvič!« Podpira ga tudi njegov veliki prijatelj Denis Avdić: »Verjamem, da bo Deželaku uspelo, mi pa bomo pridno pomagali s esemesi.« Lani so se mu na poti pridružili mnogi znani Slovenci.

Z Marijanom Smodetom je denimo ob reki Meži odpel legendarno pesem Mrtva reka, polfinalistka šova Masterchef Slovenija Salome mu je spekla limonovo pito, na ulici sta ga presenetila brata BQL Rok in Anej, del poti pa je z Miho prekolesaril celo slovenski hokejski zvezdnik Anže Kopitar.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije