Bepop

»Vi ste mi tako zelo znani«

Ob prelomu tisočletja je pri nas vladalo navdušenje nad skupino Bepop in zdaj se skupaj s trendi iz devetdesetih vračajo tudi oni. Kot ženski trio se Ana Praznik, Alenka Husič in Tinkara Zorec odpravljajo na turnejo, na kateri bodo znova zapele Moje sonce, Odpelji me, Bodi zvezda ...
Fotografija: Bepop
Odpri galerijo
Bepop

Za ogrlicami chokerji in serijo Beverly Hills se vrača tudi skupina Bepop. Čemu pripisujete navdušenje nad devetdesetimi, ki smo mu priča zadnje čase?
Ana: Prej smo bili obsedeni z osemdesetimi, zdaj pa so očitno na vrsto prišla devetdeseta. Čeprav smo mi delovali ob prelomu tisočletja, ko ni bilo kakšnih izstopajočih reči, so se mladi navduševali nad pop glasbo. Oddaja Popstars je bila tudi nekaj povsem novega in je tudi zato požela toliko zanimanja.
Alenka: Nostalgija. V današnjem tempu se izgubimo v hitenju, delu in številnih obveznostih, zato se je lepo ustaviti, se spomniti brezskrbnih let in preprosto uživati.
Tinkara: Povpraševanje je tisto, ki nas je privedlo, da smo se začeli spraševati: »Kaj pa če bi …« Je pa tako, da ni težko vsega podoživeti, ko imaš enkrat to v krvi.Je še kaj iz devetdesetih, kar vas spet navdušuje? Moda? Še kakšna glasbena skupina?
Alenka: V devetdesetih sem se glasbeno razvijala, zato sem z užitkom sledila takratnim glasbenim trendom, Britney Spears, Christini Aguilera, tudi kak fantovski bend je bil na mojem seznamu, a sem bila vedno bolj za energične punce, oboževala sem Destiny's Child in Spice Girls. Pri serijah pa sem od značilnih limonadnih preobratov Beverly Hillsa kar hitro presedlala na več akcije, navdušena sem bila nad Buffy, izganjalko vampirjev (smeh). Če govorimo o modi, pa dvigujem prst za chokerje, ta modni dodatek si še danes rada nadenem.
Ana: Devetdeseta so bila obdobje našega odraščanja z vsemi vzponi in padci. In tako je tudi pri teh rečeh, moda mi že tedaj ni bila posebno všeč in to se do danes ni spremenilo, moj okus za glasbo pa se je precej spremenil. Takrat sem poslušala fantovske skupine, zdaj mi je všeč bolj kompleksna glasba, od jazza in funka do dobre elektronike na kakem glasbenem festivalu.
Tinkara: Bila sem navdušena gledalka serije Beverly Hills 90210. Zgoščenka z glasbo iz te serije je bila ena prvih, ki sem jih kupila. Poslušala pa sem tudi Backstreet Boys in New Kids on the Block.Kot Bepop ste po dolgoletnem premoru v Cirkusu nastopili že pred dvema letoma. Kako je bilo in kaj pričakujete od turneje?
Ana: Ko sem stopila na oder, me je kar malo vrglo na ta zadnjo. Sicer smo vedeli, da je koncert razprodan, a to, kar smo doživeli ob prihodu na oder, je bilo neverjetno. Evforija, norija, vriskanje, kričanje, aplavz … Kot pred petnajstimi leti. In ko sem po prvem šoku končno dobro pogledala po dvorani, sem imela občutek, da so ljudje tudi po stenah. Povsod so bili. Povsod. Noro. S temi norimi občutki se podajam tudi na to turnejo. Odzivi ljudi so zelo pozitivni, vsi, ki se obračajo na nas, so navdušeni nad obuditvijo skupine, ker jih spominja na lepe najstniške čase.Ana mi je pred časom v intervjuju zaupala, da je nekoč v trgovini z orodjem opazila fante, ki so jo gledali in šušljali, ko je začela hoditi v drugo stran, pa so za njo zapeli Ti si moje sonce. Tinkara, Alenka, se je kaj podobnega zgodilo tudi vama?
Tinkara: Od nekdaj sem vajena, da se šušlja ali da kdo zapoje Ti si moje sonce ali Odpelji me.
Alenka: Zaposlena sem v turizmu in se mi je že zgodilo, da me je kak naročnik nagovoril z besedami: »Vi ste mi tako zelo znani.« Pripadniki mlajše generacije pa so takoj vedeli, kam naj me uvrstijo, vedno me je izdal nasmeh. Sicer pa nisem nikoli povsem nehala prepevati, zadnjih nekaj let sem članica v zasedbi Sopranos in ni nastopa, na katerem ne bi zapela vsaj ene uspešnice Bepopa.

Kako glasbo Bepopa sprejemajo nove generacije? In vaši otroci?
Alenka: Naši oboževalci so danes odrasli, nekateri so si ustvarili družine in verjetno ljubezen do glasbe prenesli na otroke. Mojima puncama je všeč, da mami prepeva, imata pa trenutno vsaka svoj okus. Starejša, ki je stara devet let in pol, obožuje Billie Eilish, mlajša, ki šteje tri leta in pol, pa otroške pesmice, risanko Frozen in Indino Menzel.
Ana: Naši takratni oboževalci so zdaj starši in velikokrat predvajajo našo glasbo svojim otrokom. Res sem vesela, da smo na njih pustili takšen vtis. Moja Otja je šele pred kratkim slišala za Bepop in Moje sonce, pesem je tudi njo začarala. Očitno je res nekaj na tem.

Tinkaro smo nedavno videli v šovu Zvezde plešejo, Ana vodi oddajo Delovna akcija. Alenka, kdaj bomo v kaki oddaji videli vas?
Alenka: Kmečka opravila in vihtenje kuhalnice niso zame, tudi vrtenje po plesnem parketu bi bil izjemno velik izziv. Sem pa velika oboževalka šova Znan obraz ima svoj glas, morda bi mi bila udeležba v takšni oddaji še najbolj pisana na kožo. Je pa res, da še nisi dober imitator, če si pevec.

Simon se vam na turneji ne bo pridružil, a tudi Shannen Doherty je rekla, da je v Beverly Hillsu ne bo, pa je na koncu vseeno nastopila v sezoni, s katero so oživili serijo. Simona torej res ne bo?
Tinkara: Pravi, da ne. Če si kdaj premisli, pa je seveda dobrodošel, vedno bo bepopovec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije