MEJNIK

Velika čast za Kopitarja, on pa ni pozabil omeniti Slovenije (VIDEO)

Velikanski mejnik v hokejski ligi NHL.
Fotografija: Anže Kopitar z neverjetnim dosežkom. FOTO: Kelvin Kuo, Usa Today Sports
Odpri galerijo
Anže Kopitar z neverjetnim dosežkom. FOTO: Kelvin Kuo, Usa Today Sports

Hokejska ekipa Los Angeles Kings, za katero onkraj luže igra slovenski zvezdnik lige NHL Anže Kopitar, se je pred današnjo tekmo poklonila Hrušičanu. Kopitar je pred dnevi v Glendalu dosegel mejnik tisoč točk v ligi NHL, kar je doslej uspelo le 91 igralcem v zgodovini lige, zato so mu v Staples Centru pripravili krajšo ceremonijo.

Vodstvo LA Kings se je pred tekmo proti moštvu Colorado Avalanche (poraz z 2 : 3 je kraljem dokončno zaprl vrata v končnico NHL) s krajšo slovesnostjo poklonilo izjemnemu dosežku Kopitarja, ki vso kariero v ZDA nosi njihov dres.

»Mogoče je res trajalo malo dlje, kot sem pričakoval. A konec koncev sem dočakal to tisočo točko. Bilo je res na prazen gol, a je bilo vsaj toliko težje, ker sem moral dobiti 'buli' v naši tretjini. Lepo se je izšlo in vesel sem, da se je,« je pred dnevi o doseženem mejniku dejal Kopitar, ki so se mu danes zahvalili tako soigralci, klubski delavci kot navijači.

Po videopredstavitvi v Staples Centru, v kateri so se spomnili tudi njegovih začetkov v dresu kraljev ter največjih uspehov – z njimi je dvakrat (2011/12, 2013/14) osvojil tudi Stanleyjev pokal –, vključili pa so tudi čestitko slovenskega predsednika Boruta Pahorja, so mu v spomin slovesno podelili tradicionalno zlato hokejsko palico za tisoč doseženih točk. Domov pa bo lahko odnesel tudi majico s tekme proti ekipi Arizona Coyotes, na kateri je dosegel jubilejno, tisočo točko.

»Sem iz Slovenije, ki ni pretirano velika hokejska dežela. Že to, da bi ti lahko uspelo v ligi NHL, je neverjetno. Za mano je izjemna pot. Ne glede na to, koliko tekem odigraš v ligi, si vedno želiš zmagati. In to nas žene naprej,« je na slovesnosti dejal Kopitar, ob katerem so bili tudi žena Ines Kopitar z otrokoma Nežo in Jakobom ter brat Gašper Kopitar z ženo.

Pred Kopitarjem so ta mejnik v dresu kraljev dosegli le Marcel Dionne, Luc Robitaille in Dave Taylor.

Anže Kopitar. FOTO: Kelvin Kuo, Usa Today Sports
Anže Kopitar. FOTO: Kelvin Kuo, Usa Today Sports

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas