STAVKA JAVNEGA SEKTORJA

Valič brez cenzure: Izgubljeni ste v zlobi

Povedal je, kaj si misli o stavki, in sprožil pravi vihar. 
Fotografija: Vid Valič. FOTO: Mediaspeed
Odpri galerijo
Vid Valič. FOTO: Mediaspeed

Stavkovni val, ki je v teh dneh zajel Slovenijo, je spodbudil priljubljenega slovenskega igralca in voditelja Vida Valiča k temu, da je povedal, kaj si misli o vsem skupaj. Zapis, ki ga je objavil v ponedeljek in v katerem je zapisal, da je vesel, da javni sektor stavka, je delilo več kot 1500 uporabnikov. Mnoge je navdušil, veliko pa je bilo tudi takih, ki jih je s svojim zapisom razburil.

Njegov zapis objavljamo v izvirniku.

»Kolk sem vesel, da javni sektor stavka. Temu se reče prakticiranje demokracije. Obenem pa razumem zakaj se drugi ljudje pritožujejo saj jim ta stavka lahko ruši ustaljeni urnik. Ampak za moje pojme je porušen urnik vseh vas, ki se pritožujete nad stavko, nepomemben, ko ga postavim ob bok h vprašanju zadovoljstva naših učiteljic, zdravnikov, sester, policajev in gasilcev. To so ljudje, ki morajo biti pošteno plačani. Oni opravljajo delo, ki ga noben od vas "pritoževalcev" ne zna ali noče počet. Govorite, da so zdravniki preveč plačani. Poskusite vi po 10 urah šihta odrezat del debelega črevesja in potem iti na večerjo z družino. Poskusite vi 6 do 8 ur obvladovat 30 otrok in jih zraven še kaj naučit medtem, ko jim večina njihovih staršev govori, da so itak že genialni. Poskusite vi vsak dan spirat drek dol s postelje starejšega občana, ki ima probleme z zadrževanjem blata in to naredit z nasmeškom, da se gospod ne bo preveč slabo počutil. Probajte vi leta in leta preganjat enega in istega kriminalca, ki se vsakič izmuzne zakonu zaradi tehnikalij. Probajte vi teči v goreče stanovanje in zvleči ven nezavestnega dripca, ki je pijan zaspal ob prižgani cigareti, ki je zanetila požar. Ne pravim, da je nemogoče ampak je vseeno preklet zajeban,« je zapisal Valič. 

Ob njegov zapis so se mnogi obregnili, ga kritizirali in žalili. To je Vida spodbudilo, da se je oglasil še enkrat in odgovoril vsem tistim, ki so se pritoževali. Vprašal jih je, kje je njihova solidarnost, in se zahvalil vsem, ki ga neposredno žalijo, saj so mu s tem pokazali svojo nezmožnost argumentiranega pogovora.

»Ne rabim se sekirat za vašo prihodnost. Itak ste že izgubljeni v zlobi,« so besede, ki jim jih je namenil.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije