SLOVITA IMENA

»V Sloveniji primanjkuje vere v naše pevce, glasbenike, igralce ….«

David Amaro si v tujini tlakuje uspešno pot. Nastopil s slovitimi imeni, pri nas se šele uveljavlja.
Fotografija: V šovu Znan obraz ima svoj glas je navduševal tudi slovensko publiko.
Odpri galerijo
V šovu Znan obraz ima svoj glas je navduševal tudi slovensko publiko.

David Amaro v glasbi ne ubira povsem običajnih korakov. Kajti medtem ko si njegovi glasbeni kolegi sprva utrejo pot doma in nato v tujini, je bilo pri njem obratno.
V šovu Znan obraz ima svoj glas je navduševal tudi slovensko publiko.
V šovu Znan obraz ima svoj glas je navduševal tudi slovensko publiko.

V tujini se namreč pevec lahko pohvali že z več podvigi in uspehi, pri nas pa ga je slovenska publika bolje spoznala šele lani, ko je navdušil v šovu Znan obraz ima svoj glas. David se je torej sprva podal na tuje, tam je sodeloval z že več zvezdniki svetovnega slovesa, denimo skupino Take That, Waynom Ellingtonom in JP Cooperjem. A doma, v Sloveniji, je nase šele dobro opozoril.
 

Začel pred 140.000-glavo množico


Slovita angleška pop skupina Take That, v kateri je prepeval tudi Robbie Williams, ima v Sloveniji nemalo oboževalcev in predvsem oboževalk, ki obiskujejo njihove koncerte. David pa je edini, ki je na nastopih z njimi stal na odru. Bil je namreč eden od spremljevalnih vokalistov na njihovi turneji, kar je nedvomno velik uspeh.

»Vodjo zbora Manchester Inspirational Voices, v katerem sem prepeval dve leti, in mojega vokalnega mentorja Wayna Ellingtona je ekipa skupine kontaktirala, ker so iskali pevce za spremljevalne vokaliste na turneji. Takoj me je priporočil in bil prepričan, da bom avdicijo uspešno opravil,« pravi David, ki je komaj tri tedne po avdiciji že stal na velikem odru Manchester Arene na prvem nastopu turneje TT30. Za mladega glasbenika iz Slovenije na začetku poti je to bila izpolnitev nepredstavljivih sanj. Kakšno je bilo sodelovanje s svetovno znano skupino?


»Spremljevalni vokalisti smo jih spoznali na vajah. Pogovorili smo se, seznanili so nas z načrti in programom, povedali, kako bodo stvari potekale. Takoj zatem so se že začele vaje. Urnik smo imeli zapolnjen, vse je bilo profesionalno, na najvišji ravni. Profesionalnost se je zahtevala tudi od nas. Bil sem spremljevalni vokalist eni popularnejših skupin na svetu in temu primerno se je bilo treba obnašati. So pa fantje izjemno skromni in vrhunski v tem, kar počnejo. Bili so mi v velik navdih. Nastopiti pred 140.000-glavo množico ter delati s svetovno produkcijo je bila odlična priložnost, z vsakim koncertom sem se naučil kaj novega.«

Dragocena izkušnja mu je prinesla tudi nekatera spoznanja in poglede na glasbeno in estradno sceno. »Razlika med slovensko in angleško sceno je predvsem v tem, da se Angleži zavedajo svojih prednosti, Slovenci pa velikokrat ne. V Sloveniji primanjkuje vere v naše pevce, glasbenike, igralce, televizijske hiše, programe itd. Odličen primer je ravno turneja Take That. Ekipa, ki je skrbela za nas, je bila enako profesionalna kot ekipa POP TV do nastopajočih v ZOISG. Zato se prav nasmehnem opazkam ljudi, ki mi rečejo, da se ta mala uboga Slovenija verjetno nima kaj primerjati s tistim, kar sem doživel v tujini.«
 

Slovenski dvojnik?


V življenju se nepričakovano zgodi vrsta različnih naključij in za Davida je bilo sodelovanje s Take That le eno med njimi. Njegova glasbena pot je namreč povezana tudi z angleškim zvezdnikom JP Cooperjem. »Prav v tistem obdobju je prišel na svetovno sceno s skladbama September Song in Perfect Strangers, ki sta bili tudi na vseh angleških lestvicah na prvih mestih. Tudi jaz sem bil nad njim navdušen in sem začel bolj poglobljeno gledati njegove videoposnetke na youtubu ter spremljati medijske objave o njem,« pri raziskovanju pa je naletel na presenetljiv podatek, da je Cooper več let prepeval v gospel zboru, in to prav v Manchester Inspirational Voices.

»Takoj sem pobrskal po internetu, kako postati del tega zbora, videl avdicijo in se je uspešno udeležil v želji, da bi mu nekega dne pel spremljevalne vokale. To so bile seveda le moje sanje. Potem pa se je po komaj dveh mesecih v zboru zgodilo prav to! JP je v zboru, v katerem je prepeval tudi sam in začel kariero, iskal pevce za spremljevalne vokale pri njegovi novi plošči in za Live VEVO youtube video za pesem Good Friend.«


Tega David ni vedel, dokler mu ni povedal eden od drugih pevcev zbora, rekoč, da verjame vanj, da ga bo priporočil in da bo to izjemna referenca. Tako se je začelo sodelovanje s še enim zvezdnikom svetovnega slovesa in tudi o Cooperju ima David zelo dobro mnenje. »Zdelo se mi je zanimivo in mi je bilo tudi zelo všeč, da smo si bili med snemanjem z njim tako rekoč na ti. Mislim, da se je poleg nas, štirih spremljevalnih vokalistov, počutil, kot da je spet v zboru Manchester Inspirational Voices. Vzdušje in druženje sta bili izjemno sproščeni in vsaj 80 odstotkov svojega časa je preživel z nami. Imeli smo ga možnost pobliže spoznati in res je ne samo velik talent, temveč tudi zelo dober človek.«

Sicer pa je s Cooperjem povezan še malo drugače. Mnogi namreč menijo, da sta si podobna in da bi David lahko bil kar njegov dvojnik.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije