V Dallasu so začutili Slovenijo

Dunking Devils so s posebno točko v Teksasu predstavili slovensko dediščino.
Fotografija: Nepozabno srečanje z Luko Dončićem FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Nepozabno srečanje z Luko Dončićem FOTOGRAFIJI: OSEBNI ARHIV

Dunking Devils so nedavno v areni American Airlines ob spremljavi Golice s slovensko košarkarsko čarovnijo popestrili res noro tekmo v ligi NBA. Svetovno znani akrobati so v Teksas v ZDA potovali v sklopu partnerstva Slovenije z Dallas Mavericks, košarkarskim klubom Luke Dončića.

Fantje so z akrobacijami navdušili občinstvo.
Fantje so z akrobacijami navdušili občinstvo.

Z akrobacijami so leteči vragi nastopili na zadnji tekmi lige NBA pred prekinitvijo, ko so Dončićevi s 113:97 premagali Denver Nuggets. Fantje so navdušili dvajsettisočglavo občinstvo, s tem pa so se jim uresničile sanje iz najstniškega obdobja, ko so svoje akrobatske veščine pilili v dvoranah srednjih šol. Za nastop so skrbno vadili več tednov, pripravili so namreč posebno točko, s katero so predstavili slovensko dediščino in se poklonili ikonični kavbojski kulturi Teksasa.


Z akrobacijami so delček slovenske košarkarske čarovnije pripeljali v Dallas, nov dom našega največjega košarkarskega čarodeja Dončića, družbo jim je na parketu delal ljubljanski Zmajček, maskota in ambasador znamke Turizem Ljubljana. Po tekmi je fantom uspelo nekaj besed spregovoriti z Luko, ta je z njimi z veseljem posnel fotografijo.

»V izjemno čast in ponos nam je, da smo Dunking Devils del povezovanja Dallasa in Slovenije. Naša dežela na sončni strani Alp je res pravi raj, in v veselje nam je lepote naše dežele širiti po svetu. Kamor koli potujemo, navdušeno razlagamo o tem, kje smo doma. Ker pa smo že od nekdaj sanjali o nastopu na tekmi lige NBA, je bilo navdušenje tokrat toliko večje! Dejstvo, da smo nastopili prav na tekmi našega košarkarskega asa Luke Dončića, je pika na i! Iskreno upamo, da se v Dallas čim prej vrnemo. Bilo je nepozabno,« je o doživetju povedal Marko Knafelc

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije