TEŽKA BITKA

Urška Klakočar Zupančič: Dve leti sem se borila za otrokovo življenje

Pravi, da je zdaj njen otrok dobro in da ve, kaj je pomembno v življenju.
Fotografija: Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Leon Vidic, Delo
Odpri galerijo
Urška Klakočar Zupančič. FOTO: Leon Vidic, Delo

O zasebnem življenju predsednice državnega zbora (DZ) Urške Klakočar Zupančič kroži veliko govoric, a sama jih le redkokdaj komentira. Občasno, in ko se sama za to odloči, pa vendarle preseneti s kakšno podrobnostjo iz svoje zasebnosti. Tako je bilo tudi na Slovenskem knjižnem sejmu, kjer jo je v petek gostila Zvezdana Mlakar. V pogovoru ji je med drugim razkrila, kaj je res pomembno.

»Svoboda je zame možnost, da sem, kar sem, da sem lahko jaz,« je dejala Klakočar Zupančičeva. Na Zvezdanino vprašanje, kako zdrži vse to, je odvrnila. »Ah, Zvezdana, ko se enkrat boriš za življenje svojega otroka, ko se dve leti boriš za njegovo življenje, ni na svetu več ničesar, kar bi te lahko zlomilo. Moj otrok je danes dobro in jaz vem, kaj je pomembno v življenju!«

Predsednica DZ je na sejmu predstavljala svojo knjigo, v občinstvu pa je menda bila tudi novoizvoljena predsednica države Nataša Pirc Musar. »Ne vem, zakaj, ampak z njo sem se počutila močno, povezano, kot, da bi nas njena Greta povezala v ljubezni,« je zapisala Zvezdana. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas