KONČNA VERZIJA

Umazanih misli ne smemo zatirati

Objavljeno 20. oktober 2020 16.07 | Posodobljeno 20. oktober 2020 16.08 | Piše: A. K.

Skupina Joker Out je v javnost poslala končno verzijo pesmi Umazane misli.

Ljubljanska peterica že nekaj časa opozarja nase z dobro glasbo in spoti, njihova priljubljenost pa ni omejena le na družabna omrežja, ampak se čuti tudi na terenu. FOTO: Jan Pirnat
Najbolj shagadeličen bend sončno od Alp je v radijski eter spustil težko pričakovano pesem Umazane misli, ki jo njihova koncertna publika prepeva še glasneje kot hit Gola. Potem ko so ob koncu poletja le dobili priložnost izpeljati nekaj koronsko omejenih koncertov, med drugim so navdušili na Urbanem dejanju v Tobačni, na Festivalu Lent in na Collegiumovem Summer Closingu na Čatežu, in tako vsaj malo izživeli potrebo po nastopanju pred publiko v živo, Bojan, Kris, Jan, Matic in Martin predstavljajo novo pesem, ki bo dobila tudi videopodobo. Oboževalci Umazane misli sicer že poznajo, saj so že nekaj časa eden od vrhuncev vsakega njihovega nastopa, vključili pa so jo tudi v koncert na strehi Vala 202, ki ga je že predvajala TV Slovenija.

image
Oboževalci jo dobro poznajo. FOTO: Arhiv skupine
A pozor, vse, kar so oboževalci slišali do zdaj, je bila le predigra, končna verzija je plod večmesečnega piljenja pod taktirko producenta Žareta Paka, s katerim Joker Out že nekaj časa ustvarjajo svoj prvi album. »Pesem izpoveduje potrebo po tem, da se umazanih misli, ki se nam vsem porajajo, ne sme zatirati in zamolčati, saj se lahko zelo hitro zgodi, da zaradi tega izgubiš čarobno moč noči ... No ja, ali pa dneva. Odvisno, kakšen pacek si,« pravi frontman Bojan Cvjetićanin, ki podpisuje glasbo in tekst, pri aranžmaju pa je bendu in producentu priskočil na pomoč še Anže Langus Petrović. Ob izpiljenem besedilu in aranžmaju je odmerek svežine pesmi vlila prav posebna gostja. Glas, ki vas poboža v zaključku, pripada Izi Alibegić, Bojanovi sošolki s faksa. Po igranju z različnimi idejami za ta del pesmi je nekomu, menda Žaretu, padlo na pamet, da iščejo punco, ki ne bi nikoli pela v javnosti, je pa kot oseba polna igrivosti in ljubezni, ob čemer se je Bojan spomnil na Izo, ki je za mikrofonom stala prvič in pesmi dala natanko tisto, kar ji je manjkalo.
Deli s prijatelji