OBDARITEV

Tudi Vili Resnik bo nekomu izpolnil željo

Že enajsto leto bodo v Celju obdarili otroke, ki živijo v rejniških družinah. V ta namen so v Citycentru postavili smrečico želja z njihovimi risbicami.
Fotografija: Center menedžerka Darja Lesjak in Vili Resnik z risbico enega od rejniških otrok FOTO: GREGOR KATIČ
Odpri galerijo
Center menedžerka Darja Lesjak in Vili Resnik z risbico enega od rejniških otrok FOTO: GREGOR KATIČ

V veselem decembru, ki je v celjskem Citycentru v znamenju Lectove ulice in prazničnih doživetij, so že enajsto leto zapored v sodelovanju s centri za socialno delo pripravili dobrodelno akcijo obdaritve otrok v rejniških družinah iz širše celjske regije.
Ambasadorji dobrote so tokrat tisti znani obrazi, ki so bili v otroštvu v rejništvu. Med njimi je pevec. FOTO: JOŽE SUHADOLNIK
Ambasadorji dobrote so tokrat tisti znani obrazi, ki so bili v otroštvu v rejništvu. Med njimi je pevec. FOTO: JOŽE SUHADOLNIK

Ambasadorji dobrote so tokrat tudi znani obrazi, ki so v otroštvu živeli pri rejnikih, in eden od njih je pevec Vili Resnik, ki bo zato tudi sam nekaj otrokom izpolnil željo, to bo storil tudi Darko Krajnc, predsednik Rejniškega društva Slovenije. »Leta 2009 smo začeli prav posebno prednovoletno obdarovanje otrok iz rejniških družin. V to edinstveno humanitarno akcijo v Sloveniji je vključenih vseh pet enot Centra za socialno delo (CSD) Celje, torej poleg Celja še Laško, Slovenske Konjice, Šentjur in Šmarje pri Jelšah, ter vse tri enote CSD Savinjsko-Šaleške regije, Mozirje, Velenje in Žalec. Obdarovanje je zasnovano tako, da so vanj zajete vse starostne skupine otrok iz rejniških družin,« je ob začetku letošnje akcije poudarila center menedžerka Darja Lesjak.


Otroci, stari od pet do 10 let, so bili povabljeni, da narišejo tisto, kar bi si želeli pod smrečico. Njihova likovna dela so razstavljana na posebni t. i. smrečici želja v pritličju nakupovalnega središča, obiskovalci jih lahko pogledajo in se odločijo, katero od narisanih želja bodo izpolnili.

Pomembno je le, da to storijo najkasneje do 16. decembra, da bodo otroci pravočasno prejeli darila. Tistim, ki niso ravno vešči risanja, bodo v Citycentru podarili darilne bone. S tem bodo praznike polepšali okoli 160 otrokom, doslej pa so jih v okviru akcije obdarili že več kot 1600.
 

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije