EMA 2018

To duo BQL sporoča žiriji, zaradi katere ponovno ni zmagal

Odzivi na zmago Lee Sirk.
Fotografija: FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
FOTO: Mediaspeed.net

Člana dua BQL sta bila tudi letos med favoriti Eme. Tako kot lani sta prejela največ glasov gledalcev in tako kot lani sta zaradi premalo glasov žirije obtičala na drugem mestu. Po finalu Eme sta bila deležna skoraj toliko, če ne še več, pozornosti kot zmagovalka Lea Sirk.

Če sta še pred finalom žiriji poslala jasno sporočilo, pa ji po zadnjem nastopu sporočata: »Hvala.«
»Nisva najbolj pristojna, da jim kaj sporočiva. Odločili so se, kot so se,« pravita Rok in Anej Piletič, ki sta letos nastopila s pesmijo Promise. Bolj zgovorna sta pri sporočilu za svoje oboževalce: »Najlepša hvala. Zelo sva vesela za vse glasove. To je samo znak, da naju imate radi, da verjamete v naju. Zaradi tega to delava – za vas.« Brata se zavedata, da imata veliko oboževalcev, ki se imenujejo BQL-ovci in so jima prinesli prvo mesto po številu glasov gledalcev ter poslušalcev.
FOTO: T. V.
FOTO: T. V.

Zatrjujeta, da ob ponovnem drugem mestu nista razočarana. »Vsekakor je zmagala pesem, za katero meniva, da je zelo primerna. Lea je super punca, ima super energijo. Če še malo dodela nastop, se lahko na Portugalskem visoko uvrsti. Vesela in ponosna sva na nanjo,« pravita o zmagovalki.

O svojih prihodnjih načrtih ne govorita: »Pri naju o načrtih ni govora, ker ne veva, kaj bova delala jutri, naslednji teden, še najmanj pa za vse leto. Na Emo smo se prijavili zadnji trenutek. Vse gre go with the flow

Lea bo uspešna

Prav ta odnos go with the flow pa je Niko Zorjan, ki tako kot BQL dela pod okriljem Maraaye, najbolj pritegnil pri zmagovalki: »Lea me je prepričala s karizmo. Moja prijateljica je že dolga leta, skupaj sva bili v šovu Znan obraz ima svoj glas, zelo sva se povezali. Če komu to privoščim, je to ona, in BQL, seveda,« pravi Nika, ki je letos na Emi obtičala v polfinalu. »Iskreno, najraje bi videla, da bi zmagal duet BQL, smo iz iste glasbene družine, ampak sem zelo vesela za Leo.« Prepričana je, da bo Lea na Portugalskem dosegla dober rezultat.

FOTO: T. V.
FOTO: T. V.

Tomaž Mihelič, ki je leta 2002 s Sestrami na Emi nastopil kot tekmovalec in osvojil prvo mesto s pesmijo Samo ljubezen, je vesel, da je v finalu stavil na Leo, BQL in Nuško Drašček. »Komaj čakam na Portugalsko. Treba je slišati vse pesmi in videti nastope, preden lahko ocenimo, ali ima Lea kaj možnosti za lep uspeh,« je previden pri napovedih. Dodaja pa: »Lea bo 'razturila'. Komaj čakam!«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije