DVAKRATNA OLIMPIJSKA PRVAKA

Tina Maze ponosna. Ste videli, s kom je trenirala?

Skupaj sta prelivala znoj na stadionu v Gorici.
Fotografija: Tina Maze, nekdanja alpska smučarka. FOTO: Uroš Hočevar
Odpri galerijo
Tina Maze, nekdanja alpska smučarka. FOTO: Uroš Hočevar

Na olimpijskih igrah v Tokiu je za veliko evforijo pri naših zahodnih sosedih poskrbel sprinter Marcello Jacobs. Kot prvi Italijan se je namreč prebil v finale kraljevske discipline, sprinta na 100 metrov, in tam senzacionalno osvojil zlato medaljo. Nekaj dni pozneje je bil še del fenomenalne italijanske štafete 4 x 100 m in tako še drugič postal olimpijski prvak.

Sanjski Jacobsov tek je močno odmeval tudi v Sloveniji, še zlasti pa sta bila nad njim navdušena naša najboljša smučarka v zgodovini Tina Maze ter njen partner in trener Andrea Massi, ki živita tik ob slovenski meji. Razlog je naslednji: z Jacobsom so se nekdaj srečevali na poletnih treningih v Gorici. Na tamkajšnjem stadionu so se tako kovale kar štiri zlate olimpijske kolajne.

Kot je Massi povedal za Primorske novice, je bil njihov skupni imenovalec pokojni trener Giancarlo Medesani. Ta je bil Massijev učitelj, prav tako pa trener Paola Camossija, zdajšnjega trenerja Marcella Jacobsa. Ob tem je povedal tudi zanimivost, da je bila Camossijeva mama Slovenka, doma iz Sovodenj. »Programi dela so bili drugačni, a naša srečanja so bila poučna za vse,« je še povedal Massi. Ponosna, da je trenirala na isti stezi kot novopečeni olimpijski prvak v sprintu, pa je tudi Mazejeva, zlata v smuku in veleslalomu v Sočiju 2014.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije