HRANJENJE

Tina Gaber objavila video z brega Ljubljanice, usuli so se komentarji (FOTO)

Ji grozi globa?
Fotografija: Tina Gaber je uživala v pesmi. FOTO: Zaslonski Posnetek, Instagram
Odpri galerijo
Tina Gaber je uživala v pesmi. FOTO: Zaslonski Posnetek, Instagram

Nekatere aktiviste in zagovornike pravic živali je močno razburila vest, da bodo na območju Krajinskega parka Ljubljansko barje v kratkem začeli izvajati poskus popolne odstranitve nutrij, ki veljajo za invazivno tujerodno vrsto, njihova populacija pa se je v zadnjih letih močno razširila. Odlov nutrij tako v delu javnosti sproža neodobravanje in pozive k podpisu peticije proti »poboju nutrij«.

Med nasprotniki odlova je tudi partnerica predsednika vlade Tina Gaber, ki je objavila videoposnetek, v katerem na bregu Ljubljanice hrani in boža nutrije. Ob tem je objavila tudi daljši zapis in pozvala k podpisu peticije.

image_alt
Politik se je obregnil ob Tino Gaber: Po moje je to žalitev za vse mame

Gabrova se zaveda, da hranjenje nutrij ni dovoljeno, zato je sledilcem v vednost zapisala. »Nutrij se ne hrani. Sem si pa za moji dve statistki vseeno izposodila košček kruha, ki je ležal na tleh. Smo imele le dober namen. In tudi božajte jih raje ne, lahko se ustrašijo in s svojimi živo oranžnimi zobki tudi ugriznejo,« je navedla.

image_alt
Vse oči so bile uperjene v Tino Gaber: poglejte, v kaj se je odela tokrat (FOTO)

Pod facebook objavo Gabrove, ki si jo je ogledalo čez 3 tisoč ljudi, se je usulo okoli 900 komentarjev. Nekateri opozarjajo, da so nutrije med najagresivnejšimi tujerodnimi vrstami v Evropi, drugi pa tudi, da je hranjene nutrij prepovedano. V Ljubljani je z odlokom prepovedano hraniti prostoživeče živali (golobe, nutrije in podobne), za kar je predpisana globa v višini 100 evrov. 

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije