Thompson sme v Maribor, vendar …

Prepovedal bi Slovencem vstop na Hrvaško.
Fotografija: Prepovedal bi Slovencem vstop na Hrvaško. FOTO: Reuters
Odpri galerijo
Prepovedal bi Slovencem vstop na Hrvaško. FOTO: Reuters

Odločitev mariborske upravne enote, ki je vnovič, tako kot leta 2017, prepovedala koncert Marka Perkovića - Thompsona, je spet razdelil hrvatofile na slovenski sceni in odločne nasprotnike.

Ker je podobna odločitev pred tremi leti dobila potrdilo na upravnem sodišču in bila zavrnjena na vrhovnem, so tokrat na kar 55 straneh odločbe natančno navedli dokaze in razloge, zaradi katerih je bila prepoved upravičena.


Ker so od policije zahtevali dokaze, da hrvaški pevec poveličuje ustaštvo, so dobili posnetke pevčevih nastopov, incidentov, kjer so vzklikali ustaški pozdrav in podobno, in tudi argumente drugih držav (Kanade, Nizozemske, Švice in Avstrije), ki so Thompsonov koncert že prepovedale.
 

Pevčeve grožnje


Oglasil se je pevec ekstremno domoljubnih pesmi, predvsem tistih iz repertoarja nekdanjih sodelavcev fašistične Neodvisne države Hrvaške oz. NDH, in zagrozil: »Najmanj, kar lahko za zaščito svojega dostojanstva in svojih državljanov stori moja država, moja Hrvaška, je, da prepove vstop na Hrvaško vsem, ki so sprejeli to odločitev.«


In tudi v tej izjavi se je pevec, ki mu tudi v Sloveniji ne manjka privržencev, močno uštel. Mariborska upravna enota mu namreč ni prepovedala vstopa na ozemlje Slovenije, še manj v Maribor, še več, dobrodošel bo, če bo le zapravil kak turistični evro, mu je pa prepovedala koncertirati. To pa je bistvena razlika, on in njegovi pa zdaj grozijo v stilu: »Šokirani smo nad odločitvijo sosedov iz Slovenije, še posebno zato, ker je pred časom v tej mali deželi nastopila Riblja čorba.« 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije