Televizijske postaje odpovedujejo oddaje

Številni projekti so do nadaljnjega ukinjeni ali odpovedani. Zdravje občinstva v studiu in naših ustvarjalcev je na prvem mestu, pravijo na POP TV.
Fotografija: Prekinjeno je tudi snemanje oddaje Zvezde plešejo. FOTO: POP TV
Odpri galerijo
Prekinjeno je tudi snemanje oddaje Zvezde plešejo. FOTO: POP TV

Fakultete, srednje in osnovne šole ter vrtci in številne druge ustanove so zaprli vrata, prav tako gostinski lokali, ustavil se je javni promet, javno življenje je zamrznilo za nekaj časa. Takšni ukrepi so zaradi hitrega širjenja koronavirusa, ki si je za epicenter izbral Evropo, nujni, česar se še kako dobro zavedajo tudi ustvarjalci projektov na nacionalnih in komercialnih televizijah.
Marko Potrč in Eva Cimbola sta trenutno ostala brez oddaje. FOTO: PLANET TV
Marko Potrč in Eva Cimbola sta trenutno ostala brez oddaje. FOTO: PLANET TV

Pred dnevi so s POP TV sporočili, da do nadaljnjega ustavljajo snemanje priljubljene oddaje Zvezde plešejo, kar je za hip potrlo tekmovalce, tekmovalke, plesalce in plesalke, a jim je zelo hitro postalo kristalno jasno, da je takšen ukrep nujen. »Zdravje gledalcev in nas vseh, od nastopajočih do ustvarjalcev oddaje, je za nas na prvem mestu,« so odločitev utemeljili na največji komercialni televiziji pri nas. Tudi na Planet TV so previdni, saj so odpovedali oddajo Gasilci, ki bi jo morali predvajati to pomlad in naj bi jo vodila Marko Potrč in radijska voditeljica Eva Cimbola. »Glede na trenutno situacijo v državi smo se po tehtnem premisleku odločili, da oddajo odložimo in gasilcev v teh kriznih trenutkih ne izpostavljamo dodatni obremenitvi,« so sporočili s Planet TV.

Ob tem so dodali, da bodo po koncu izrednih razmer znova zbrali ekipe in gasilcem z napovedano oddajo izkazali čast, ki jim pripada. Za pokušino bodo gledalcem v prihodnjih dneh predstavili pilotno oddajo in z njo predstavili potek velikega gasilskega izziva. »Gasilci so tisti, ki nam vedno prihitijo na pomoč in na Planetu izjemno spoštujemo njihovo delo. V sodelovanju s strokovnjaki bomo še naprej skrbeli za pripravo preventivnih in izobraževalnih vsebin ter pomagali pri zbiranju sredstev za njihovo delo,« so svoje gledalce, ki so se veselili omenjene oddaje, potolažili na komercialki.

Trenutna situacija se je dotaknila tudi nacionalke, kjer so vse delovne sile in moči usmerjene ter osredotočene na ustvarjanje oddaj in vsebin, ki slovensko javnost redno seznanjajo z novimi podatki in dogajanjem okoli koronavirusa. Tako so ustavili nova snemanja razvedrilnih oddaj, kot so Joker, Slovenski pozdrav, Na lepše, Vem in podobno. Omenjene oddaje so posnete vnaprej, kar pomeni, da trenutne razmere na njihovo predvajanje v rednih terminih še ne vplivajo.


Odgovorni urednik razvedrilnega programa Vanja Vardjan je še pojasnil, da oddajo Kaj dogaja, ki jo vodi Jonas Žnidaršič, zaradi njene aktualnosti snemajo sproti, zato je zaradi omejitev, povezanih s koronavirusov, začasno ne bodo producirali.
Prekinjeno je tudi snemanje oddaje Zvezde plešejo. FOTO: POP TV
Prekinjeno je tudi snemanje oddaje Zvezde plešejo. FOTO: POP TV


Koronavirus se je dotaknil skoraj vseh večjih televizijskih hiš po vsem svetu, za številne ameriške pogovorne oddaje so se denimo odločili, da jih bodo snemali brez občinstva. Produkcijska družba Telepictures, ki stoji za šovom Ellen DeGeneres, je sporočila, da so občinstvo odstranili iz studia zaradi »hitro spreminjajoče se narave izbruha bolezni covid-19«. »Ta začasni ukrep bomo ves čas proučevali, oddaje bodo na sporedu kot načrtovano,« so še sporočili iz družbe. Brez občinstva snemajo tudi oddaje Jimmyja Fallona, Stephena Colberta, Setha Myersa, Trevorja Noaha in Johna Oliverja

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije