Teja je trinajsta mlečna kraljica

Mlekarna Celeia izbrala 13. ambasadorko slovenskega mleka in mlečnih izdelkov. Teja Žogan bo Slovence ozaveščala o pomenu uravnotežene in naravne prehrane.
Fotografija: Slovenija ima novo, 13. mlečno kraljico. To je Teja Žogan iz Ponikve pri Šentjurju. FOTO: Rok Deželak
Odpri galerijo
Slovenija ima novo, 13. mlečno kraljico. To je Teja Žogan iz Ponikve pri Šentjurju. FOTO: Rok Deželak

»Trenutne razmere so za vse nas velika preizkušnja. Smo v kriznem obdobju, ko se je v ljudeh naselil strah, saj nihče ne ve, kaj bo sledilo potem, ko bomo vse skupaj prebrodili. A vendar je v vsaki stvari tudi nekaj dobrega. Poleg tega da smo v teh dneh bolj pozorni na našo lepo naravo, ki jo bomo tudi ohranili, imamo več časa za druženje s tistimi, ki so nam najbližji in jih imamo najraje, torej za družino. Več časa je za kakšno knjigo, sprehode v naravi, dobro kavico, za kar smo imeli vedno premalo časa. Zato upoštevajmo navodila, ostanimo doma, da se bomo lahko zdravi čim prej vrnili v ustaljene tirnice,« je v prvem nagovoru javnosti poudarila nova mlečna kraljica Zelene doline Teja Žogan, ki so jo okronali v Mlekarni Celeia, krono pa je prevzela od lanske kraljice Julije Knez, ki je iz sosednje občine Laško.Teja bo vse leto na uradnih dogodkih nosila unikatno obleko priznane modne oblikovalke Maje Štamol. FOTO: Rok Deželak
Teja bo vse leto na uradnih dogodkih nosila unikatno obleko priznane modne oblikovalke Maje Štamol. FOTO: Rok Deželak
Tako kot vse mlečne kraljice tudi Teja Žogan prihaja z družinske kmetije, ta je na Ponikvi pri Šentjurju, na kateri živi s starši, dedkom in bratom, ki je mladi prevzemnik kmetije. Teja je še študentka tretjega letnika visoke medicinske šole v Celju, kjer se izobražuje za poklic medicinske sestre. Odnos do kmetijstva ji je bil tako rekoč položen v zibelko, ljubezen do dela z ljudmi pa prirojena, kar je dokazala z odločitvijo za študij. Zaradi edinstvene kombinacije, torej ljubezni do kmetijstva in ljudi, pa se je odločila, da se prijavi na izbor.

»Neprecenljiv je občutek, ko lahko ljudem pomagaš in narediš zanje nekaj dobrega, koga osrečiš in predvsem širiš pozitivo. To so vrednote, ki jih trenutne razmere, v katerih smo se znašli, bolj kot kadar koli postavljajo v ospredje,« poudarja nova mlečna kraljica in ne pozabi na pomen ohranjanja zdravja in še posebno doma pridelane hrane. Temu sledijo tudi v Mlekarni Celeia, največji mlekarni v lasti slovenskih kmetov, kjer veliko pozornosti namenjajo ozaveščanju o pomenu uravnotežene prehrane, v kateri imajo pomembno mesto mleko in mlečni izdelki brez gensko spremenjenih organizmov. Prav promocija slednjega bo eno od ključnih poslanstev nove, 13. mlečne kraljice Zelene doline Slovenije.

Julija Knez iz Laškega je po dobrem letu predala krono. FOTO: Rok Deželak
Julija Knez iz Laškega je po dobrem letu predala krono. FOTO: Rok Deželak
»Naš projekt izbora mlečne kraljice Zelene doline so kot pomembnega v vseh letih prepoznali mnogi, ki se vsak dan srečujejo s slovensko hrano, zdravim načinom življenja, skrbjo za naravo in spodbujajo mlade, da prepoznajo pozitivne vrednote v družbi,« povedo v Mlekarni Celeia, kjer so januarja objavili razpis za novo mlečno kraljico. Do roka se je prijavilo deset kandidatk, izbrali so Tejo. Žal pa jim je koronavirus preprečil, da bi jo javno okronali, so pa to izvedli prek spleta in so si prenos lahko ogledali vsi dobavitelji mleka, ki jih prav tako vsako leto v tem času povabijo na prireditev, na kateri se jim zahvalijo za njihovo pripadnost mlekarni.

Od krone pa se je poslovila lanska mlečna kraljica Julija Knez iz Laškega, ki je svoje poslanstvo opravljala dobro leto. In kaj je v tem času spoznala? »Zagotovo danes veliko bolje poznam mlečne izdelke, njihove lastnosti in pozitivne učinke. Pridobila sem tudi dragocene veščine javnega nastopanja in spoznala številne zanimive ljudi,« je dejala ob predaji krone in priznala, da bo vse to za vedno ohranila v srcu. Nova mlečna kraljica Teja Žogan pa je prepričana, da je pred njo zanimivo leto. »Zagotovo bom pridobila veliko novega znanja in spoznala veliko novih ljudi. Želim si, da bi se v tej vlogi čim bolje izkazala in uspešno promovirala izdelke iz najboljšega mleka slovenskih kmetij ter se pri tem tudi zabavala,« meni Teja, ki bo na vseh uradnih dogodkih nosila unikatno kreacijo modne oblikovalke Maje Štamol in krono Zlatarne Celje, ki daje poslanstvu še dodatno veljavo. Prav tako je za eno leto prejela v brezplačno uporabo vozilo peugeot, s katerim se bo po Sloveniji udeleževala promocijskih dogodkov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije