BIOGRAFIJA

Svoje življenje je strnil v knjigo

Raper Zlatko je te dni izdal knjigo z naslovom O smehu Zlatka Čordića. Biografija, ki jo je napisal Jurij Hudolin, nas ne bo pustila ravnodušnih.
Fotografija: Zlatko ni poznan le po svojih besedilih, ampak tudi po iskrenosti. FOTO: Jože Suhadolnik
Odpri galerijo
Zlatko ni poznan le po svojih besedilih, ampak tudi po iskrenosti. FOTO: Jože Suhadolnik

Rodil se je Besimu in Hasniji Čordić, ki sta svoje prvo družinsko gnezdo spletla na vsega devetih kvadratih, v vevških barakah, kjer se jima je leta 1980 najprej rodila hčerka Alma. In kot da teh nekaj kvadratov ni bilo premalo za mladoporočenca z dojenčico, je leta 1983 v prostor prijokal še Zlatko.

Kljub skromnemu življenju je bil srečen otrok, ki se je s starši in sestro pozneje preselil v 37 kvadratov veliko garsonjero na Fužinah, v kateri je dobil svoje malo kraljestvo, zastekljen balkon, kjer se je pravzaprav vse začelo. Princ Fužinc se je po osnovni šoli vpisal na srednjo lesarsko, ker je želel pridobiti poklic. Pijan je bil zgolj enkrat, v srednji šoli.

Zaradi neprijetne izkušnje danes pije le še, kot sam rad reče, bosanski špricer, to je dva deci jabolčnega soka in deci mineralne vode. Družina in življenje sta ga naučila skromnosti, ki jo danes prenaša tudi na svoje otroke, dve hčerki in sina, en otrok je še na poti.

Zlatko rad pove, da je njegova največja opora v življenju žena Ruska, ki mu je stala ob strani tudi takrat, ko se ga je maja 2017 polotila bolezen sodobnega časa, izgorelost, z njo pa napadi panike, nespečnost in brezvoljnost.


»Imel sem veliko časa za razmislek, zakaj se je to zgodilo, in moram priznati, da še vedno pazim, da ne pretiravam, saj verjamem, da me čaka še veliko dni, preden bom lahko popolnoma prepričan, da je ta izkušnja za mano,« danes razmišlja Zlatko, ki je hvaležen za družino, brez katere danes ne bi bil to, kar je.

»Življenje z Zlatkom je lepo. Odprte so vse opcije, saj je izjemno razumevajoč mož in skrben oče,« o njem pravi žena Ruska, njegova biografija pa nam razkriva skrivnosti in življenjske trenutke, ki nas ne bodo pustili ravnodušnih.

Več iz te teme:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije