KDO JE BOLJ PREPOZNAVEN OBRAZ?

Nova drama na TV Slovenija: to naj bi Urbanija prepovedal Bergantu in Krajncu

Zapletlo naj bi se z objavo promocijskih spotov za svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici.
Fotografija: Uroš Urbanija FOTO: Črt Piksi, Delo
Odpri galerijo
Uroš Urbanija FOTO: Črt Piksi, Delo

Spet drama na RTV Slovenija. Kot je znano, se bliža svetovno prvenstvo v nordijskem smučanju v Planici, zato so v službi za napovednike televizijskih vsebin na RTV Slovenija želeli narediti promocijske spote, v katerih bi prepoznavni obrazi TV Slovenija športne navdušence vabili v Planico.

image_alt
Urbanija ne ve, kaj se dogaja v njegovi hiši? Znani obraz odšel ...

Med povabljenimi na snemanje so bili tudi Saša Krajnc, Igor E. Bergant in Seku M. Conde. V dneh do prvenstva pa boste njihova povabila gledalcem zaman čakali na televizijskih zaslonih, so sporočili na spletni strani tukajsmo.info.

Vodstvo televizije s TV-direktorjem Urošem Urbanijo je njihovo predvajanje namreč prepovedalo in službi za napovednike naložilo, naj namesto njih posname »zagotovo bolj prepoznavna obraza RTV Slovenije« Luko Svetino in Valentino Plaskan.

image_alt
Kriminalisti pri direktorju TV Slovenija Urošu Urbaniji: razkrivamo, česa je osumljen

Ob tem se je oglasil tudi legendarni TV-voditelj Slavko Bobovnik, ki se ob tem na družabnem omrežju sprašuje: »Tu ne gre več samo za nižanje gledanosti javne TV, ki je zaradi nesmiselnih posegov novega vodstva v program že itak na psu. S takšnim 'uravnoteževanjem' se dela škoda tudi celotni planiški prireditvi. Ali bo kdo vendarle še enkrat premislil? Bo kdo premogel toliko treznosti, poguma in poštenosti, da bo vodstvo TV opozoril na zdrs?«

Ob tem je Bobovnik Urbanijo tudi povprašal: »Zavedajoč se vaše prezaposlenosti vas vendarle prosim, da mi kot plačniku RTV prispevka pojasnite, zakaj sta novinca ga. Pleskan in g. Svetina primernejša za povabiti ljudi v Planico kot IE Bergant. Imata več znanja o športu, sta retorično boljša?«

To nam je odgovoril Urbanija

Ali navedbe o prepovedi predvajanja promocijskih spotov držijo? In če držijo, zakaj so se odločili za to? Za pojasnilo smo se obrnili na direktorja TV Slovenija Uroša Urbanijo. 

Takole nam je odgovoril: »Pravilno bi bilo vprašanje, zakaj se je izločilo s snemanja promocijskih spotov ostale voditelje. Kot direktor TVS ne morem dopuščati kakršne koli diskriminacije. V DIO imamo tudi čudovite voditeljice, pa se jih je preprosto spregledalo.

Da je stvar še hujša in notranje problematična: ne morem dopuščati, da se del sodelavcev ves čas izloča, nekatere druge pa privilegira.«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije