ŠOV

Sodniki jim bodo še bolj začinili izzive (FOTO) 

Objavljeno 26. marec 2020 06.48 | Posodobljeno 26. marec 2020 06.48 | Piše: Barbara Pance

Predstavljamo šopek amaterskih kuharjev MasterChef Slovenija. Borbeni tekmovalci napovedujejo napetost vse do finala.

Popolnoma so prenovili kuhinjo.
Odvrteli so se prvi kadri težko pričakovanega kuharskega šova MasterChef Slovenija, v katerem se šestnajst amaterskih kuharjev poteguje za laskavi naziv najboljšega in privlačno nagrado 50.000 evrov. Gledalcem že dobro znana sodniška trojica v postavi preverjenih chefov Luka Jezerška, Bineta Volčiča in Karima Merdjadija bo poskušala nadobudnim laikom med lonci začiniti – zasoliti, mnogim pa tudi zagreniti – naslednje mesece, ko se bodo pod njihovimi budnimi očmi kalili in mojstrili za štedilniki v povsem prenovljeni kuhinji.
Kuharski šov lahko ob četrkih in petkih zvečer spremljate na POP TV.


Že v prvi epizodi so se morali tekmovalci soočiti z izzivom pripraviti krožnik, tesno povezan z njihovo osebnostjo ali zgodbo. Žal že prve preizkušnje ni zmogel 26-letni Ptujčan Jernej Smolinger, ljubitelj harmonike in kuhe, ki ga ob porazu ni sram potočiti solza. Čustva, osebnostne lastnosti, navdihujoče zgodbe in življenjski nazori posameznikov se bodo ves šov močno prepletali s kulinaričnimi mojstrovinami, kot pravijo ustvarjalci oddaje, se obeta zanimiva in napeta borba do konca.

V šesti sezoni kuharskega šova je produkcijski ekipi uspelo združiti tekmovalce, ki jih povezujejo navdihujoče zgodbe o premagovanju vrste življenjskih ovir. Kot so nepopustljivi in vztrajni pri doseganju zastavljenih ciljev v zasebnem življenju, je verjeti, da bodo iztisnili zadnje atome moči tudi v kuharskih preizkusih. Ves čas tekmovanja jih bo gnala tudi želja po osvojitvi prestižnega pokala, ki ga je šestnajsterici prinesel aktualni masterchef Slovenije Anže Kuplenik, ki je po napetem finalnem dvoboju, v katerem sta bila s sotekmovalko do zadnjega izenačena, postal najmlajši zmagovalec v zgodovini slovenskega šova.
50
tisoč evrov nagrade se obeta najboljšemu kruharju.


Udeležencem je položil na srce, da si je tudi sam z veliko borbenostjo in cilji, ki si jih je zadajal po korakih, prislužil zmago. V nadaljevanju pa vam predstavljamo še preostalih 15 najboljših amaterskih kuharjev iz vse Slovenije, ki jih boste v prihodnjih tednih lahko spremljali ob četrtkih in petkih na POP TV. 
Ana Potočnik
Ana šteje komaj 22 let, a kljub mladosti je odločena, da bo prestižni pokal vrnila na Primorsko, natančneje v Piran. Kot deklica se ni najbolj videla v kuhinji, a je bilo to njeno prvo študentsko delo. Umetniško naravnano dekle je izpililo svoj čut v ustvarjanju slaščic. Njena najbolj zanimiva jed je jagodni kaviar. Absolutno pa ne mara lupiti čebule in tudi pomivanje posode raje prepusti komu drugemu, če lahko.
Iza Logar
Ljubljančanka Iza je osebna trenerka s posebnim odnosom do hrane, ki ga želi predstaviti tudi gledalcem. Hude zdravstvene težave je premagala prav s spremembo, kar želi predočiti tudi vsem drugim. V mamini kuhinji je osvojila prve kuharske korake šele, ko je dovolj zrasla, da je lahko videla na štedilnik. Njena prva zadolžitev je bila mešanje juhe, prej pa skrb za pražnje pogrnjeno mizo. Pri 24 letih še vedno išče gastronomski navdih pri mami in babici. Njena specialiteta pa so italijanski cappellacci, polnjeni z oranžno bučo.
Jerneja Trofenik Dimnik
Jerneja iz Svetega Jurija ob Ščavnici se je začela vrteti po kuhinji že pri šestih letih, ko se je zaradi službenih obveznosti staršev lotila peke palačink, da ne bi ostala lačna. Strast po sladkem je ni minila niti po 29 letih, zato bi nagrado porabila za odprtje lastne slaščičarne. A bolj kot za sladice jo pohvalijo za goveja jetrca à la Neja, vsi, ki so jih kdaj poskusili, pravi Jerneja, so enotni, da še niso jedli boljših. V življenju je premostila mnogo ovir, šele ko je spoznala zdajšnjega moža, pa je v resnici opravila s preteklostjo in spoznala, da je treba začeti živeti zase.
Kaja Balentič
Primorka je svojo strast odkrila iz ljubega dolgčasa. Nekoč je danes že 23-letnica spekla mafine, ki so ji odlično uspeli. In njena pot je bila zapečatena. Njena največja kuharska podpornica je mama, ki jo je naučila slediti svojim sanjam. Klena prebivalka Hrvatinova pa bo sodnike poskušala navdušiti z novimi idejami in tehnikami ter svežino na krožnikih. Skrivna sestavina, ki je do zdaj, kot pravi, še ni pustila na cedilu, pa sta prepražen česen in čebula na oljčnem olju. In to na vsakem krožniku.
Kaja Jurač
Tridesetletnico iz Pliberka v življenju vodi moto: življenje je igra, igraj jo. Igrala se bo tudi v kuharskem šovu in z igro prišla do zmage, je prepričana. Mamica dveh otrok, po poklicu kozmetičarka, kot svojo mojstrovino izpostavi svinjsko ribico v smetanovi omaki, krokete in fižol, ovit v slanino. Ne mara pomivati in čistiti rib. Za kuhanje pa jo je, zanimivo, navdušil oče.
Kristina Jakopič
Kristina je cvetličarka in organizatorka porok, ki je v šovu začutila izjemno priložnost svojo poročno ponudbo razširiti še na kulinarično področje. S kuhalnico se je 28-letna Žirovničanka srečala v otroštvu, ko jih je z njo dobila čez rit. Danes pa jo spretno uporablja, najbolj vešče pri pripravi goveje juhe. Raje kot mericam sledi občutku, ki pa jo kdaj pusti tudi na cedilu, na primer takrat, ko je žgance po maminem receptu zažgala.
Mojca Kravina
Štajerka Mojca je podjetnica, ljubitelji pekočega pa jo poznajo po omakah Pekočko. Za kuho sta jo navdušili babica in mama, oče pa je poskrbel, da zna pripraviti ribe, a najraje kuha s partnerjem, ki jo je naučil različnih tehnik. Sodnike bo 42-letna Mariborčanka poskusila navdušiti z dvobarvnimi ravioli, v kuhinji pa se najraje loti sekljanja. Obožuje tudi začimbe.
Tanja Pirc
Abrahamovki Tanji je kuha, ko je bila mlada mamica, pomenila nujno zlo. Z leti pa se je odnos do umetnosti za štedilnikom povsem obrnil. Še več, Kamničanka si je sodelovanje v šovu podarila ob jubileju. V kuhinji rada eksperimentira, kot največji podvig navede čokolado z neobičajnimi sestavinami, kot so smrekovi vršički in rušovje, največja nagrada zanjo je, ko si prijatelji zaželijo še. Veliko ji pomeni podpora domačih, posebno prepoznavne sestre, odvetnice Nataše Pirc Musar.
Eva Kastelic
Študentka, kot se spodobi za svetovljanko, ki se je z družino veliko selila po Evropi, zdaj pa študira v Veliki Britaniji, recepture za svoje umetnije rada išče na pinterestu ali kanalu tasty. Piškoti v obliki telebajskov so bili njen prvi večji kulinarični dosežek, a so, na žalost, končali v smeteh, ker niso bili okusni. Je skromno dekle, ki očitno noče riniti v ospredje, saj pošteno pove, da si ne bi upala staviti, da bi katera od njenih jedi sezula sodnike.
Gašper Peklaj
Ljubljančan Gašper šteje 29 let in je računalničar po poklicu. Kot večina moških pa se je najprej naučil speči jajca na oko, sledile so palačinke, pudingi. Pa tudi sladka polenta h golažu. Sodnike bo poskusil navdušiti z značajem in nastopom. Obstaja pa jed, ki si je ne želi kuhati – to so vampi. V kuhinji se poskuša držati reda, a ker bo v šovu pod pritiskom, ne obljublja, da bo njegova delovna površina vedno čista.
Miha Robnik
Miha je 39-letnik iz Nazarij, ki se je kuhe lotil po travmatični ločitvi. Takrat je začel nastajati vlog Dans fotr kuha z namenom, da bi se ločenim očetom prek kuhanja pomagal povezati z odtujenimi otroki, ki so nemara proti njim celo nahujskani. Prizna, da v njegovi kuhinji vlada kreativni kaos, a včasih mu jo zagode tudi pravi kaos, ko v jutranjo kavo vsuje citronsko kislino. Njegova specialiteta je turška kava, sodnike pa bo navdušil s hitrim učenjem.
Peter Mužič
Novogoričan Peter se je s kuhinjo srečal pri osmih letih, ko je z babico pripravljal sladke kreme, ki sta jih z bratom jedla ob gledanju risank. Sicer raje kuha, kot peče. Do sodnikov pa 45-letni Primorec goji strahospoštovanje, a če bi izbiral, s kom bi raje kuhal, bi se odločil za Bineta Volčiča. Navdušil bi ga z ravioli ali pa s kakšno rižoto.
Sandi Komlanc
Sandijevi prvi kuharski spomini sežejo v vojsko, kjer je bil sprva ostrostrelec, a mu na srečo nikoli ni bilo treba streljati na ljudi, tudi med osamosvojitveno vojno ne. Domžalčan se pri 57 letih spominja prvih poizkusov v vojaški kuhinji. Najprej je za vojake kuhal kavo. Ko so bili zelo lačni, je piščanca razkosal na trideset delov in ga kuhal v veliki količini masla. Jed, ki so jo poimenovali papi-koko, je bila menda odlična. Zdaj se raje odloči za morske jedi.
Žan Milosavljević
Ljubljančan Žan je vodja gostinskega lokala, pri 30 letih pa si želi na svoje, zato bo vse moči usmeril v zmago. Kuha po občutku, rad eksperimentira, kar bi ga lahko nekoč stalo tudi glavo. V vrelo olje je zalučal kocke ledu in povzročil manjšo eksplozijo. Vsaj enkrat na dan si pripravi topel obrok, njegova specialiteta pa so burgerji. V zadnjem letu se je soočil z več težkimi izgubami, a mu optimizma ne primanjkuje.
Žiga Deršek
Žiga je pevec in radijski voditelj iz Šmartnega ob Paki, kuha pa že od mladih nog, ko je pri babici kuhal z vodo in zelenjavnimi kockami. Najbolj utesnejnega se počiti med umazanimi lonci. Njegova specialiteta je posebna jabolčna pita v obliki tortice, v njej so valniljeva omaka in skrivnosti babice Hilde. Prva in najbolj zvesta ocenjevalka 25-letnega amaterja pa je njegova zaročenka Eva, ki ji je že posvetil pesem Za njo.
Deli s prijatelji