NA VEČERJO

Slovenski voditelj z astronomskim računom iz restavracije (FOTO)

S prijateljico sta obiskala najdražjo slovensko restavracijo Hišo Franko z dvema Michelinovima zvezdicama.
Fotografija: Obiskala sta najdražjo slovensko restavracijo. FOTO: Instagram
Odpri galerijo
Obiskala sta najdražjo slovensko restavracijo. FOTO: Instagram

Radijski voditelj Robert Roškar je pretekli vikend obiskal Hišo Franko, ki se lahko kot edina v Sloveniji pohvali z dvema Michelinovima zvezdicama.

Tam je tudi meni najdražji, kar pa se je lahko prepričal tudi Roškar, ki je s prijateljico naročil degustacijski meni s slovenskimi vini. Domov se je menda vrnil s polnim trebuhom, a močno tanjšo denarnico. Račun je na znašal kar 688 evrov.

Toliko ju je stalo. FOTO: Instagram
Toliko ju je stalo. FOTO: Instagram

V šestminutnem videoposnetku, ki ga je Roškar pozneje izbrisal, je predstavil, s katerimi kulinaričnimi posebnostmi so zaposleni pri Ani Roš razvajali njune brbončice.

Kljub temu, da sta se na račun majhnih porcij in nenavadnih oblik nasmejala, na trenutke celo zasmehovala, pa sta bila na koncu menda le sita, hodi iz kuhinje so se namreč vrstili drug za drugim. Skoraj vsaka jed je bila majhna, natakarji pa so jima svetovali, naj jesta z rokami. To naj bi bila tudi posebnost Roševe restavracije.

Prvi hod na levi in drugi hod na desni strani. FOTO: Instagram
Prvi hod na levi in drugi hod na desni strani. FOTO: Instagram

Med drugim sta okusila kebab mladega korenja, cvetove divje magnolije, ikre postrvi, testenino, polnjeno z marelico in prašičkovo juho, odišavljeno s koščicami marelic. Na mizi so se znašli še postrv, zorjena v figovih listih, drežniško jagnje, medvedja šapa v kostanjevem raviolu, karamelizirana kožica fižola, fondi tolminskega sira in čebeljega voska, koprivni njoki ...

Še ledene rože na jedi. FOTO: Instagram
Še ledene rože na jedi. FOTO: Instagram

Privoščila sta si tudi dražje vino. Za dva decilitra pinoja sta plačala 30 evrov. A vinska karta, na katero so pri Hiši Frank izredno ponosni, je dolga zavidljivih 54 strani, in kolikor so vina različna po kakovosti, tolikšne so razlike tudi v cenah (od 30 do 400 evrov za buteljko).

Pralina iz postrvi. FOTO: Instagram
Pralina iz postrvi. FOTO: Instagram

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas