SVETOVNO PRVENSTVO

Slovenski novinar takole zmedel hrvaškega nogometaša (VIDEO)

Prepričan je bil, da bo Hrvat razumel slovensko.
Fotografija: FOTO: Zaslosnki posnetek
Odpri galerijo
FOTO: Zaslosnki posnetek

»Lep pozdrav iz mešane cone, zelo zadovoljni so prišli Hrvati semkaj,« je svoje televizijsko javljanje, potem ko je Hrvaška zmagala proti Japonski, začel slovenski novinar Simon Šparavec, ki je imel ob sebi hrvaškega nogometaša Borno Barišića.

Kot pišejo hrvaški mediji, je Borna novinarja v teh prvih besedah povsem razumel, kot tudi hrvaški gledalci, a je potem novinar RTV Slovenija začel hitreje govoriti v slovenščini in nogometašu postavil vprašanje, ki pa ga ni razumel. »Uvrstili ste se v četrtfinale in ponovili uspeh iz Rusije. Že takrat v Rusiji ste v izločilnih bojih zmagovali po podaljških in enajstmetrovkah. A se zgodovina ponavlja?« je v slovenščini vprašal novinar.

Hrvaški mediji so pisali, da verjetno Borna po izčrpavajočih 120 minutah in izvajanju 11-metrovk tekme ni nič razumel novinarja, ko je omenjal 'zmagovali', 'zgodovina' ... Prosil ga je, ali lahko ponovi vprašanje v angleščini, a mu je novinar dejal, da »lahko v hrvaščini, da ni noben problem«. Kljub manjšim jezikovnim preprekam sta pogovor naposled le uspešno opravila ...

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas