ŽIVA SELAN

Slovenska igralka pravi: Spolnost je podcenjena

Objavljeno 23. oktober 2020 07.23 | Posodobljeno 23. oktober 2020 07.23 | Piše: A. K.

Igralka Živa Selan je spregovorila o sodobnih razmerjih in spolnosti

Živa Selan je igralka mlajše generacije, ki jo televizijsko občinstvo šele spoznava. FOTO: PLANET TV
Slovenska igralka Živa Selan se kot Maja v seriji Srečno samski sooča s pravimi čustvenimi pretresi. Najprej jo prevara mož, šoku sledi spoznanje, da jo je prevaral s sestro, ki jo igra Aleksandra Balmazović. Srečno samski komično obdelujejo sodobna razmerja, ki pa niso nič manj iskrena kot nekoč, pravi Živa.
Slab seks predstavlja 90 odstotkov odnosa, dober seks pa 10 odstotkov.


»Zdi se mi, da četudi so bile zveze pred leti velikokrat nesrečne in sklenjene iz drugih razlogov kot iz ljubezni, je bilo mogoče partnerjema vsaj jasno, da sta drug z drugim nesrečna. Danes pa se mi zdi, da je veliko razmerij zasnovanih na javni podobi, ki jo želi par gojiti, čeprav se na intimnem področju ne preneseta,« razmišlja. Igralka iskreno pove tudi, da se ji za zdrav odnos zdi spolnost zelo pomembna.

»Neki modrec mi je rekel, da slab seks predstavlja 90 odstotkov odnosa, dober seks pa 10 odstotkov. Torej je zdravo spolno življenje šele začetek odnosa, ampak gotovo njegov pomembni gradnik. Če pa ni zdravega spolnega življenja, sploh nimamo kaj iskati drug z drugim. V resnici se mi zdi, da je spolnost podcenjena in da se nanjo ne gleda na pravi način. Ali se jo tabuizira, banalizira ali pa vulgarizira. Nič od tega pa ni njena prava podoba,« sklene igralka, ki smo jo videli tudi v filmu Ne bom več luzerka in v seriji V dvoje. 
Deli s prijatelji