Slovenija v solzah: Andrej zaradi težkih razmer končal v rejništvu

Zadnja Delovna akcija je bila izjemno čustvena.
Fotografija: Nekdanja Andrejeva soba. FOTO: Pop TV
Odpri galerijo
Nekdanja Andrejeva soba. FOTO: Pop TV

V nedeljski oddaji Delovna akcija so predstavili težko življenjsko zgodbo 17-letnega Andreja, ki je vsej Sloveniji segla do srca. Andrej je marljiv dijak, ki je svoje starše prijavil v oddajo, saj si zaradi težkih razmer sami nikakor ne morejo privoščiti obnove. Njegova oče in mati imata za seboj težko življenjsko zgodbo in dokazujeta, da ljudje, ki živijo v težkih socialnih razmerah, za to niso nujno sami krivi.

Soba, ki Andreja čaka, ko končno pride domov. FOTO: Pop TV
Soba, ki Andreja čaka, ko končno pride domov. FOTO: Pop TV
Zaradi težkih in neobvladljivih razmer je Andreja socialna služba dodelila rejniški družini, ki je od njegovih staršev oddaljena 100 kilometrov. Barbara, Andrejeva rejnica, je povedala, da je Andrej v njihov dom prišel plašen, na začetku se nikakor niso razumeli, a kot je dejala, si je fantu izjemno želela pomagati. A kako pomagati nekomu, ki ima več kot očitno ljubeče starše, a starše, ki nimajo urejenega socialnega okolja, še manj pa urejenega doma, ki bi bil primeren za življenje? Andrej je poleg vsega še zbolel za sladkorno boleznijo, kar še dodatno otežuje položaj.

Andrejeva edina želja je, kot smo lahko slišali, da bi bili starši brez skrbi za hišo, da bi bili srečni, predvsem pa, da bi se nekoč lahko vrnil domov. 

Uredili prav vse prostore v hiši

Dom družine Zakšek je imel velike težave s plesnijo in vlago, v več prostorih je bil po tleh le beton. Hiša je potrebovala nove fasado, odtok, vodovod in celo ogrevalni sistem. Voditeljica Ana sploh ni vedela, kaj naj naredi, saj se je zdelo, da je takšno prenovo nemogoče izpeljati v pičlih petih dneh, a ni imela srca, da bi družino zavrnila. Prižgala je zeleno luč, mojstri pa so se takoj lotili dela. Po dnevih garanja jim je uspelo urediti vse prostore v hiši.

S pomočjo Ane in ekipe so vse prostore uredili v nekaj dneh. FOTO: Pop TV
S pomočjo Ane in ekipe so vse prostore uredili v nekaj dneh. FOTO: Pop TV
Hiša je bila v slabem stanju. FOTO: Pop TV
Hiša je bila v slabem stanju. FOTO: Pop TV

Družina je bila ob prihodu v prenovljeni dom vidno ganjena. Andreju in njegovim staršem pa se je vzbudilo upanje, da se bo Andrej, sicer odličnjak v šoli, lahko končno vrnil domov.
 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije