SLOVO

Skrušena Miša Molk zapisala: Bom »kr tih«

Poslovila se je od dolgoletnega voditelja in novinarja, ki je umrl v 67. letu starosti.
Fotografija: Težko je našla besede, da se je poslovila od dolgoletnega sodelavca. FOTO: Uroš Hočevar, Delo
Odpri galerijo
Težko je našla besede, da se je poslovila od dolgoletnega sodelavca. FOTO: Uroš Hočevar, Delo

Pred dnevi je Slovenijo pretresla vest, da je umrl dolgoletni novinar in voditelj Marjan Jerman. Od novinarja Vala 202 in RTV Slovenija, ki je umrl v 67. letu starosti in so ga mnogi najbolj poznali po oddaji Jermanovo oko, se je z ganljivim zapisom poslovila dolgoletna voditeljica na nacionalki Miša Molk.

»Me melje…. že par dni,…« je začela svoj zapis Molkova in priznala, da kar ni našla besed, kako se posloviti od človeka »s katerim sva si delila resne, tragične, tudi butaste zgodbe in se predvsem veliko smejala? Marjan Jerman, izjemen novinar, ki je rinil do konca, dokler ni dobil odgovora ali zgodbe; ki mu je dol viselo, kaj bo kdo rekel po njegovem objavljenem prispevku.
Ki te je objel tako, da so rebra pokala.«

Prva dama RTV Slovenija je priznala, da ji nenehno prihaja v misli značilen Jermanov stavek: »Ej, ne ga srat zdej, no, kdaj prideš v Ivančno?!« Dodala je, da bi ob tem pisanju zagotovo slišala ta »ne ga srat«.

»Zato bom kr tih, dragi Jermanček.... Hvala za vse! Za objeme, ki jih zdaj ni. Za tvoj prefinjen sluh in za prodorno oko! Ne, nismo se vsi, kot bi ti rekel, »usrali«. Še vedno smo tu. S tabo
,« je sklenila slovo od Jermana.



Na Valu 202 pa so ob Jermanovi smrti zapisali: »Marjan Jerman je s svojimi radijskimi in televizijskimi prispevki postal sopomenka za pogumnega in neugnanega iskalca resnice, neustrašnega novinarja v službi malega človeka, neusmiljenega raziskovalca družbenih krivic in oblastniških stranpoti … Marjan, večna ti slava! Tvoji Valovke in Valovci, tvoje poslušalke in poslušalci!«

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije