DUHOVNI POKLIC

Sin političarke postal novomašnik: na to pot sta ga pospremila tudi Mahnič in Tonin

Sin Monike Gregorčič, nekdanje poslanke iz vrst Konkretno, je postal novomašnik.
Fotografija: Nekdanja poslanka stranke Konkretno Monika Gregorčič. FOTO: Monika Gregorčič, osebni arhiv
Odpri galerijo
Nekdanja poslanka stranke Konkretno Monika Gregorčič. FOTO: Monika Gregorčič, osebni arhiv

Nekdanja poslanka državnega zbora Monika Gregorčič se veseli. Njen sin Rok je namreč pred dnevi postal novomašnik. V Šiški, kjer je bilo v soboto po poročanju Družine še posebej ganljivo, so se spomnili Rokovih začetkov.

Na novi poti v duhovni poklic so ga poleg staršev, prijateljev in znancev pospremili tudi številni znani obraz iz sveta politike. Kot je mogoče razbrati z objavljenih fotografij, so v klopeh sedeli Alojz Kovšca, Lojze Peterle, Alenka Jeraj, Gregor Perič, Žan Mahnič in Matej Tonin.

Monika je sicer lansko leto, ko je bil Rok posvečen v diakona za Radio Ognjišče dejala, da so ob posvečenju prevevali mešani občutki. Po eni strani je bila vesela in radostna, na drugi strani pa je občutila tudi nekaj dvomov. Dejala je, da se je sin za to pot odločil popolnoma sam, in čeprav je vera v njihovi družini prisotna, ni v tolikšni meri kot morda v kakšnih drugih družinah novomašnikov in diakonov. »Sama izhajam iz meščanske družine intelektualcev, kjer so bili moji predniki vseeno malce bolj netradicionalno vzgojeni ali pa ne tako konservativno kot morda pri kakšnih drugih podobnih družinah.« Sama sinove odločitve nikoli ni obešala na velik zvon, saj to smatra za intimno družinsko odločitev.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas