OBLETNICA

Še Mojzes se ji je prišel priklonit

Dve desetletji glasbenega ustvarjanja Nuše Derenda.
Fotografija: Matevž in Nuša Derenda FOTO: MEDIASPEED.net
Odpri galerijo
Matevž in Nuša Derenda FOTO: MEDIASPEED.net

Brežičanka z rojstnim imenom Anuška Žnideršič, zdaj pa Nuša Derenda, letos praznuje 20 let glasbenega ustvarjanja, s tem namenom pa prireja 20 koncertov. V domačih Brežicah sta bila že januarja dva. Seveda sta bila razprodana, ob tej priložnosti pa je koncert dopolnila razstava njenih osebnih predmetov, slik ter oblek, ki so tako ali drugače zaznamovale njeno glasbeno pot in njene največje dosežke, vključno z nastopom na tekmovanju za izbor Pesmi Evrovizije. Tistega leta, leta 2001, je bila tudi nominirana za Slovenko leta, a naziva ni dobila, prav tako ne katere od glasbenih nagrad, za katere je bila nominirana (zlati petelin).
Pretekli vikend pa je s Simfoničnim orkestrom RTV Slovenija v Gallusovi dvorani Cankarjevega doma pripravila nekaj malce drugačnega.

Popotovanje od začetkov do hitov

Goste je popeljala na zanimivo popotovanje vse od svojih začetkov do največjih hitov, različnih glasbenih žanrov in s prijatelji poskrbela za čutno interpretacijo uspešnic, ki jih poznamo prav vsi. Simfoničnemu orkestru je dirigiral Patrik Greblo.
Za kreativno povezovanje dogodka in komične vložke med njenimi nastopi je poskrbel imitator, satirik in televizijski voditelj Tilen Artač, ki se je za prav vsak komičen vložek postavil v drugo vlogo in se temu primerno oblekel, kar je malce spominjalo na razvpite voditeljice festivala Sanremo, ki se preoblačijo kot po tekočem traku.
Na odru pa Nuša ni bila sama, saj so jo poleg članov Simfoničnega orkestra RTV Slovenija spremljali še Patrik Greblo, dirigent, sin Matevž in mož Frenk.
Od gostov je v naš objektiv pogledalo kar nekaj znanih obrazov slovenske scene, med drugimi Mario Galunič, šef razvedrila in zabave na RTV, živahni upokojenec in radijski urednik Dragan Bulič ter skladatelj Mojmir Sepe, ki ga številni poznajo tudi pod imenom Mojzes in ki je na besedila vodilnih slovenskih pesnikov zložil melodije, ki so postale pomemben del naše zgodovine sodobne popularne glasbe. 

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas