PRI AVDIĆU

Šarec se že šali na račun Mlinarjeve (VIDEO)

Imenovanje Mlinarjeve za ministrico je močno zamajalo Šarčevo vlado.
Fotografija: Šarec je bil po težkem četrtku, ko je bila na koncu Mlinarjeva za las le izvoljena za ministrico, dobro razpoložen. FOTO: Radio 1
Odpri galerijo
Šarec je bil po težkem četrtku, ko je bila na koncu Mlinarjeva za las le izvoljena za ministrico, dobro razpoložen. FOTO: Radio 1

Premier Marjan Šarec, za katerim je kratka noč, saj je DZ v četrtek okoli pol polnoči s tesno večino izglasoval avstrijsko Slovenko Angeliko Mlinar za ministrico za ministrico brez resorja, pristojno za razvoj, strateške projekte in kohezijo, je zjutraj gostoval v dobrodelnem 28-urnem maratonu Denis Avdić showu.

»Vaš maraton je koristen, naš ni bil, ampak vseeno,« je dejal premier, Avdić pa je krizo v koaliciji komentiral z besedami: »Se mi zdi, da se pri vas precej 'jamra'.« Premierja je opozoril, da 'šarcizem' kandidira za besedo leta. »Brez skrbi. Če me razume slehernik, bom ponosen,« je premier odgovoril. Pravi tudi, da bi bil ponosen na to, če bi beseda zmagala.
 
Šarec je nato tekmoval proti Mihi Deželaku, županu Radia 1. Oba sta na prvih devet vprašanj odgovorila pravilno – Šarcu se je še najbolj zataknilo pri matematičnem vprašanju (17 – 4 = ?), na vprašanje, v čem je Slovenija evropski prvak, pa je Deželak prehitel premierja, ki bo moral zato poslati devet esemesov v sklopu dobrodelne akcije.

Lani je premier k pošiljanju dobrodelnih sporočil pozval ministre, ki pa, kot je dejal, ga letos ne ubogajo najbolje. Dodal je, da tudi sekretarji ministrov ne ubogajo najbolj, kljub temu pa je pozval vse člane vlade, k darovanju. »Tudi novoizvoljeno ministrico. Samo da ne bo poslala esemesa v Avstrijo,« se je na račun ministrice pošalil Šarec.
 
Preberite tudi:
Blondinka bi lahko zrušila Šarčevo vlado
Šarec: Angelika Mlinar je z dušo in s srcem Slovenka
 
Anja Ramšak je predlagala, da bi zaigrali pesem Čista jeba skupine Mi2. »Na včerajšnji večer,« je v smehu odvrnil Šarec.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije