KOMIK

S humorjem rešuje težave državljanov

Žan Papič je prepričan, da se v Centrali dobi odgovor na vsako vprašanje.
Fotografija: V domačem okolju je že dolgo poznan kot tabornik, komik, prostovoljec in voditelj številnih prireditev. FOTO: ARHIV S. N.
Odpri galerijo
V domačem okolju je že dolgo poznan kot tabornik, komik, prostovoljec in voditelj številnih prireditev. FOTO: ARHIV S. N.

Komik, igralec in vsestranski ustvarjalec Žan Papič, ki prav tako predstavlja polovico vročega podcasta Fejmiči, tokrat vabi v Centralo, kjer se menda dobi odgovor na vsako vprašanje. Centrala je komični ekvivalent pravega italijanskega kratkega espressa. Serija niza zabavne epizode iz osrednjega državnega klicnega centra oziroma edine še neukinjene državne agencije, kjer vam dežurni operater Marko odgovori na vsako še tako bizarno vprašanje. Odgovori so seveda temu primerni.


Vprašanja so aktualna in pritožbe državljanov pereče, od dilem ob stalnem spreminjanju vladnih odlokov do vrst pred poštami pa težav z uradi, sosedi in življenjem nasploh, s koronavirusom ali brez njega. »Centrala je produkcijsko kratek in preprost format. Miselno in kreativno se je še vedno treba pretegniti, ker so gledalci zahtevni. Če jih podcenjuješ, delaš harakiri vsem na očeh. Ker ne moremo na odre, sem se preusmeril na splet, kjer lahko dam iz sebe, kar me in verjetno nas vse tare.

Ob tem, da so nekateri ukrepi oblasti taki, da jih niti predlagatelji ne razumejo, so tu še naše osebne težave, in tu nastopi Marko. Marko je Batman, družbeni ventil, ki sprošča pritisk in nejevoljo v imenu vseh nas. Tak koncept lahko delam še 10 let, ga po potrebi ugasnem, ko bodo vodilni spet delali neumnosti, pa bo Marko sam vžgal kamero in povedal. Je pa res, da glede na stanje ne bo imel časa skočiti niti na stranišče, kaj šele ugašati kamero in si vzeti prost vikend z družino,« pravi o svoji novi spletni atrakciji glavni motor in kreativna duša Centrale. Žanu, ki igra požrtvovalnega telefonista Marka, pri pisanju scenarijev pomagajo Matic Kokošar, Matevž Baloh in Juš Milčinski

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas