GLASBA IN SMUKA

S frajtonarico med smučarskimi vratci

Najboljši potujejo na svetovno smučarsko prvenstvo glasbenikov v Schladmingu.
Fotografija: Ireno Vrčkovnik, Špelo Novak in Majo Oderlap je nežno pobožal Veselko.
Odpri galerijo
Ireno Vrčkovnik, Špelo Novak in Majo Oderlap je nežno pobožal Veselko.

Po več kot dvajsetih letih gostovanja slovenskih glasbenikov v Kranjski Gori, na Rogli ter Mariborskem Pohorju se je družba glasbenih smučarjev letos že šestič po vrsti spet zbrala na Golteh.

Znani glasbeniki so se zbrali minuli petek na planini Blatnik. Osrednjo veleslalomsko tekmo so začeli točno opoldne vrh sedežnice Smrekovec, kjer je bil na startu najprej mali žur s Francijem Podbrežnikom, ki se je tokrat premierno spustil skozi vratca zadenjski plug vozeč, zraven pa je igral na frajtonarico.

Progo je uradno odprl FIS-tekmovalec, nekdanji slovenski reprezentant v alpskih disciplinah Rene Mlekuž. Po Blatniku so se nato spustile glasbene lepotice Špela Novak, Irena Vrčkovnik ter Maja Oderlap, med 47 moškimi pa Niko Legat, Jakob Matijovec, Vili Bezjak, Tomi Meglič, Boštjan Podlesnik, Kristjan Kolenc, Sandi Špoljar, Patrick Vlačič, Mitja Korber, Georg Krajnc, Marko Berzelak, Matija Selišnik, Primož Zvir in še veliko drugih.

Mnogi so za glasbene prijatelje navijali že na startu, še več jih je bilo v izteku pri hotelu, kjer so si lahko samopostrežno točili kuhano vino in čaj. Burno so pozdravili vsakega, ki je varno presmučal več sto metrov dolgo super urejeno progo s poldrugim metrom snega.Tam je bil pravi medijski studio na prostem, saj se glasbeniki radi postavljajo pred kamere in telefone.

Medtem ko je pri Treh plotih in koči Žlajfar že nažigal Podbrežnikov Happy band, je pred hotelom na osrednjem prizorišču zaključnega žura igral ansambel Šank Rockovega Matjaža Jelena. Pred podelitvijo nagrad sponzorjev in Geržine Videotona je na ploščadi hotela Golte zapel še legendarni Lado Leskovar, iz zavetrja pa je vse to spremljal upokojeni vrhunski glasbeni strokovnjak Dragan Bulić.

Večno druga je bila tudi tokrat Irena Vrčkovnik, tretja je bila odgovorna urednica TV Veseljak Maja Oderlap, ki se je med vratci preizkusila prvič, zmagala pa je Špela Novak iz Karnevala.

Glasbeniki so se na beli strmini udarili v treh starostnih kategorijah; letnik 1970 in starejši, letniki med 1971 in 1985 in letnik 1986 ter mlajši. Progo so sproti servisirali fantje iz ekipe Golte Timing, tudi profesionalni časomerilci s FIS-licenco.

Med najstarejšimi so bili najhitrejši Bor Zuljan (Šank Rock) pred Sandijem Murovcem (Retro band) in tretjeuvrščenim Mirkom Rozmanom (Zarja).

V razredu nižje (1971–1985) je postal prvak Franci Podbrežnik (Happy band) pred Aljošem Jazbecem (Veseli Begunjčani) ter tretjeuvrščenim Boštjanom Mežnarjem (Spev).

V najmlajši skupini so bili na vrhu Matija Selišnik (Kačji pastirji) pred Igorjem Šmigocem (Kaval) in Aljažem Ulago (Razigrani muzikanti).

V generalni razvrstitvi v moški konkurenci je postal prvak Matija Selišnik pred Francijem Podbrežnikom in tretjim Borom Zuljanom. Trem na vrh uvrščenim v vseh kategorijah so izročili krasne pokale, kar sta storila osrednji organizator Zdravko Geržina in čedna asistentka. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije