RTV Slovenija voditelju izplačal 37.000 evrov preveč plače?

Od njihovega nekdanjega voditelja in novinarja Igorja Krmelja terjajo vračilo preveč plačane plače.
Fotografija: RTV Slovenija. FOTO: Blaž Samec, Delo
Odpri galerijo
RTV Slovenija. FOTO: Blaž Samec, Delo

Javni zavod RTV Slovenija, ki ga prek obveznega prispevka 12,75 evra financiramo tudi gospodinjstva (zavezancev za plačilo je okoli 628.000), toži svojega nekdanjega voditelja in novinarja Igorja Krmelja. Narok na delovnem in socialnem sodišču v Ljubljani je napovedan za konec tedna, sklican pa je, kot navajajo na spletni strani sodišča, zaradi »vračila preveč izplačane plače (pcto. 37.195,76 EUR s pp)«.

Kratki odgovor RTV Slovenija

Na RTV Slovenija smo prosili za pojasnila, kako je do (domnevno) preveč izplačane plače v znesku preko 37.000 evrov prišlo, za kakšno obdobje gre in kako je bila napaka ugotovljena. Odgovor je bil kratek: »Dokler zadeve niso zaključene s pravnomočno sodbo, jih ne moremo komentirati.« Na vprašanje, ali poteka še kakšen tak postopek zoper katerega od zaposlenih na RTV Slovenija, odgovarjajo, da ne.

Prehod na Planet TV

Krmelja, ki smo ga gledali v oddaji Dobro jutro z denimo Ano Tavčar, Mojco Mavec in Davidom Urankarjem, že lep čas ni več v programu RTV Slovenija. Pred kakšnima dvema letoma je presedlal na Planet TV, kjer je vodil oddajo Kartoteka in poročal s terena. Decembra lani pa so iz omenjene TV-hiše sporočili, da se bo voditelj (pred)večernih poročil Mirko Mayer umaknil izpred kamer, oddajo Planet 18 pa da bo izmenjaje z Valentino Plaskan vodil prav Krmelj.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije