NOVOLETNI VENČKI

Regina Kogoj dobrodelno izdeluje adventne venčke

Doma so vsi okraski izpod njenih rok.
Fotografija: Tudi dom se bohoti v okraskih. FOTO: osebni arhiv
Odpri galerijo
Tudi dom se bohoti v okraskih. FOTO: osebni arhiv

Slovenska pevka Regina Kogoj je umetniška duša. Rada ima vse praznike in mnoge obeleži tudi z okraski, ki jih večino sama izdela. Tako ima novoletno jelko okrašeno kar vse leto, vendar spreminja okraske glede na letni čas ter plodove, ki jih ta prinese. Tako na jelki visijo češnje, razno cvetje, kostanji, gobe, vsak okrasek pa je dodelan do podrobnosti. Zdaj pa so na vrsti adventni venčki, ki jih izdeluje že vrsto let.

Vsako leto so okraski drugačni. FOTO: osebni arhiv
Vsako leto so okraski drugačni. FOTO: osebni arhiv
»Najprej sem jih ustvarjala samo za doma, a ne samo venčkov, tudi druge dekoracije za prvi advent. Pred mnogimi leti pa so me k pletenju adventnih venčkov povabili z Waldorfske šole, kjer vsako leto poteka tradicionalno pletenje za njihov adventni Waldorfski semenj, kjer te venčke prodajo in izkupiček namenijo potrebam šole. To pletenje je v bistvu dobrodelno in vedno se dobro počutim, ko lahko kaj naredim«, je povedala kreativna Regina, ki se prav vsako leto udeleži šolskega pletenja venčkov.

»Vsi so veseli, ko pridem, jaz pa njih, ker ne gre le za pletenje, temveč je to tudi krasno druženje. Zelo uživam v tem in ti dve leti, ko smo bili zaprti, sem to druženje pogrešala, zato pa sem doma naredila veliko več aranžmajev venčkov. Prvi advent je nekako začetek priprav, ki trajajo do božiča, novega leta in dalje, zato se okraski v mojem stanovanju kar množijo,« pravi Regina, ki letos pogreša sneg, zato bodo okraski in venčki bele barve, popestreni z rdečimi dodatki. »Letos je moj moto 'manj je več'.«

Več iz te teme:

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas