MEDIJSKE MAME

Rebeka Dremelj udarila po znanih Slovenkah

Slovenska pevka je sodelovala v pogovorni oddaji o Severini in izpostavljanju otrok v medijih.
Fotografija: Rebeka Dremelj s hčerkama Šajano in Sijo.FOTO: Facebook
Odpri galerijo
Rebeka Dremelj s hčerkama Šajano in Sijo.FOTO: Facebook

Z oddaji Zadnja beseda na nacionalki je v goste prišla slovenska pevka Rebeka Dremelj, ki je skupaj z Valentino Smej NovakMileno Miklavčič in Jadranko Juras komentirala občutljiv in razvpit primer Severine Kojić. V medijih je odmevala odločitev zagrebške sodnice. Ta je srbskemu podjetniku Milanu Popoviću dodelila skrbništvo nad sedeminpoletnim sinom Aleksandrom, ki se mu je rodil v zakonu s popularno hrvaško estradnico Severino.


Maščevanje na plečih otroka


Sodišče je Severini med drugim očitalo, da je nepotrebno izpostavljala otroka. Gospe v studiu so se strinjale, da je Severina naredila osnovno napako, in to je, da je javnosti »dala vse na izvolite,« kot se je izrazila Jurasova. Partnerja sta si nagajala in se maščevala na plečih otroka, kar je in bo otroka verjetno najbolj zaznamovalo.

Miklavčičeva meni, da vsak starš pri ločitvi pravi, da želi za otroka le dobro, a na koncu vidi le sebe. »Ko se starša ločujeta, jima ni mar za otroka. Lahko se ločita na civiliziran način in tam javnosti ni zraven.  Otroci ločenih staršev so mi rekli, da bi dali vse, da bi ostali le pri enem staršu, in po navadi so si zaželeli očeta,« je povedala Miklavčičeva in dodala, da se ji otrok Severine »smili v dno srca«. 


Rebeka Dremelj o medijskih mamah


Na vprašanje voditeljice Smej Novakove, kako mora biti materi (v tem primeru Severini), ki v očeh javnosti velja za slabo mamo, je Dremljeva odgovorila: »Na to imam svoj pogled. Svojih hčera do danes nisem pokazala javnosti. Z njima se rada pohvalim, a ju fotografiram izključno v hrbet. Želim ju zaščititi, da ne bi ljudje vedno vedeli, da sta to onidve. In ko bosta toliko stari, da bosta sami sprejeli odločitev, ali želita biti medijsko izpostavljeni ali ne, ju bom z veseljem fotografirala tudi od spredaj,« je jasno povedala Dremljeva.

»Na samem začetku je narobe narejeno, da se medijske mame odločajo za usodo in življenje svojih otrok. Tane matere takoj menijo, če si medijska mama, so avtomatsko izpostavljeni tudi tvoji otroci,« je dejala Dremljeva in pri tem opozorila tudi na moč medijev, »ki znajo iz muhe narediti slona«, kar bi lahko škodovalo otroku.

Dremljeva je znana po tem, da na družabnih omrežjih deli utrinke iz svojega družinskega življenja, a pri tem ves čas skrbi za to, da ne pokaže obrazov svojih punčk.

Njeno nasprotje je Teja Jugovic (Coolmamacita) – ena najbolj znanih vlogerk, ki svoje otroke javnosti izpostavlja vsakodnevno in vse od rojstva –, pa se s tem ne obremenjuje. Kot je nekoč za nek medij dejala, da v izpostavljanju otrok ne vidi problema. »Bistvo je, da vzgojim poštene otroke, z vrednotami, ki so zares pomembne.« Na očitke o tem, da njeni otroci nimajo možnosti izbire, ali se želijo pojavljati na posnetkih ali ne, pa je odgovorila s primerjavo s krstom: »A zdaj bo pa kristjan, ker je pač to tvoje prepričanje?«

Coolmamacita pa še zdaleč ni edina v Sloveniji, ki otroke izpostavlja javnosti. Med bolj znanimi t. i. medijskimi mamami so še Hajdi Korošec, Iris Mulej, Sanja Grohar, Ana Žontar Kristanc ...

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije