SAMOTESTIRANJE

Razkrivamo vsebino pisma, ki ga je Saša Lendero poslala staršem (FOTO)

Zanima jo tudi, kako o novonastali situaciji razmišljajo drugi.
Fotografija: Saša Lendero. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo 
Odpri galerijo
Saša Lendero. FOTO: Ljubo Vukelič, Delo 

V sredo se bo v slovenskih šolah začelo izvajati obvezno samotestiranje učencev, starši pa so morali podpisati soglasje, da to dovolijo. Tistim učencem, ki ne bodo imeli podpisane izjave, se vstop v šole začasno prepove, šolali pa se bodo na daljavo.  Nekateri starši samotestiranju in obveznim maskam v šolah nasprotujejo, zaradi protesta pa je v ponedeljek domžalsko šolo varovala tudi policija.

image_alt
Zapis slovenske učiteljice, ki seže v srce: Ta trenutek je res težko biti učitelj

Med tistimi, ki menijo, da samotestiranje ne sodi v šolsko okolje, je tudi pevka Saša Lendero. Ta je na starše hčerinih sošolcev in sošolk naslovila pismo, v katerem jih sprašuje, kakšen je njihov odnos do novih pravil. Kot je zapisala, z Miho menita, da samotestiranje sodi v domače okolje, zato izjave najverjetneje ne bosta podpisala.

image_alt
Infektolog Potočnik: V Sloveniji je zmanjkalo intenzivnih postelj

»Ne glede na to, kako razmišljate v zvezi z novonastalo situacijo, mislim, da bi bilo dobro, da drug za drugega malo vemo, kako stojimo. Ponovno – brez obsojanja in merjenja moči,« je še pozvala starše. Dodala pa: »Če smo v mnenjih povsem razdeljeni, potem bo šlo povsem za odločitve posameznikov, če ugotovimo, da nas več razmišlja podobno, pa morda skupaj razmislimo o opcijah.«

Pismo, ki so ga prejeli starši na OŠ Brezovica. FOTO: S. N.
Pismo, ki so ga prejeli starši na OŠ Brezovica. FOTO: S. N.

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas