PRESTIŽ DO NEBA ALI »FEJK«?

Razkrivamo Vesno Janković: je njena torbica Louis Vuitton prava ali ponaredek

Pojavila se je s torbico, obrobljeno s kričečo rdečo barvo, ki jo je težko zgrešiti. Preverili smo, koliko taka torbica stane, raziskovanje pa nas je pripeljalo do nečesa čisto drugega.
Fotografija: Take torbice v kolekciji Louis Vuittona nimajo, so nam odgovorili iz nemške izpostave prestižnega Louisa Vuittona. FOTO: Mediaspeed.net
Odpri galerijo
Take torbice v kolekciji Louis Vuittona nimajo, so nam odgovorili iz nemške izpostave prestižnega Louisa Vuittona. FOTO: Mediaspeed.net

Ženske torbice lahko stanejo tudi celo premoženje. Nekatere proračun olajšajo za več sto evrov, tudi za več tisoč, vrednost najdražjih pa dosega celo ceno dvosobnega novejšega stanovanja v Ljubljani. Mislimo na Hermesovo krokodiljo birkinko 2010, za katero je nova lastnica (predvidevamo) na dražbi odštela okoli 265.000 evrov. A mnogi niso pripravljeni za torbico odšteti niti stotak, zato niti ni čudno, da je mogoče na raznih stojnicah in tržnicah najti ponaredke ali močno podobne izdelke, ki stanejo zgolj nekaj deset evrov.

Največkrat ponarejene torbice

Katere torbice so največkrat ponarejene, najdete na našem sestrskem portalu Mična, na seznamu pa je navedena tudi Louis Vuittonova z znamenitim potiskom. Originalna in/ali ponarejena je verjetno modni dodatek prenekatere znane in neznane Slovenke.

Vesna Janković (skrajno desno) z družbo. FOTO: Mediaspeed.net
Vesna Janković (skrajno desno) z družbo. FOTO: Mediaspeed.net

Vesnina torbica je zbodla v oči

V svoji garderobi ima torbico, ki je na videz Louis Vuittonova, tudi Vesna Janković, nekdanja žena Jureta Jankovića. Nedavno smo jo z njo opazili na enem od družabnih dogodkov. Torbico, ki so jo krasili znamenit potisk in znaki LV, je imela v roki (o tem priča zgornja fotografija). Zaradi kričeče rdeče barve, s katero je bila obrobljena, jo je bilo težko zgrešiti.

Zanimalo nas je, koliko je odštela za torbico prestižnega oblikovalca, zato smo se lotili spletnega lova. A guglanje ni obrodilo sadov, tudi drsenje med torbicami po uradni spletni strani proizvajalca ne. Našli smo sicer podobne, z rdečimi vložki, a take, kot jo je imela Vesna, nam ni uspeli izbrskati.

Take torbice v kolekciji Louis Vuittona nimajo, so nam odgovorili iz nemške izpostave prestižnega Louisa Vuittona. FOTO: Mediaspeed.net
Take torbice v kolekciji Louis Vuittona nimajo, so nam odgovorili iz nemške izpostave prestižnega Louisa Vuittona. FOTO: Mediaspeed.net

Ni nam preostalo drugega, kot da odgovor poiščemo prek uradne spletne strani znamke Louis Vuitton. Izbrali smo angleško različico spletne strani in jim pisali prek kontaktnega obrazca. Vprašanje je bilo precej neposredno: prosili smo jih, da nam potrdijo, ali je torbica na fotografji originalna ali gre morebiti za ponaredek. Theresia iz nemške izpostave je bila v odgovoru, ki je bil zapisan v angleškem jeziku, nekoliko bolj 'mehka':

»Thank you for your interest in Louis Vuitton. We regret to inform you that the illustrated bag is not part of our collection. We thank you for your interest in Louis Vuitton and wish you a pleasant day.«

Če na kratko povzamemo: zahvalili so se za izkazano zanimanje za njihovo znamko, v nadaljevanju pa je Theresia zapisala, da torbica s fotografije ni del njihove kolekcije.

Povedano po domače: Louis Vuitton torbice Vesne Janković ni nikoli izdelal! 

Ni želela odgovarjati

Za komentar smo poklicali Vesno Janković. Predstavili smo se in ji povedali, da jo kličemo zaradi Louis Vuitton torbice z rdečo obrobo, ki jo je nedavno nosila ne nekem dogodku. Še preden smo jo lahko vprašali, ali gre za original ali ne, pa nas je odslovila, da na naša vprašanja ne želi odgovarjati.

Jankovićeva ima sicer v lasti družbo JV kreativni marketing. Lani je imela dobrih 57 tisoč evrov prihodkov, leto pred tem slabih deset tisočakov manj. Obe leti je končala z malenkost dobička: v 2017 ga je bilo malenkost manj od tri tisoč evrov, leto kasneje pa dobrih šest tisočakov. Poleg omenjene družbe je tudi solastnica podjetja VitaHemp. V lasti ima 72 odstotkov družbe (preostanek pripada družbi Intell), direktorica pa je Daja Šetinc. Podjetje je šele dobro začelo poslovati: lani so prek njega ustvarili skoraj 21 tisoč evrov prihodkov, pridelali pa so tudi debel minus, in sicer  –77 tisoč evrov.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije