ŽENE NA OBISKU

Razkrivamo, kaj so v Ljubljani počele Janševa Urška in soproge voditeljev (FOTO)

Tako je soproga predsednika vlade razvajala spremljevalke evropskih voditeljev, ki so pretekli teden pripotovale v Slovenijo.
Fotografija: Urška Bačovnik Janša. FOTO: Ukom
Odpri galerijo
Urška Bačovnik Janša. FOTO: Ukom

Pretekli teden je slovenski politični vrh gostil evropske voditelje in voditelje z Balkana. Nekateri predsedniki vlad so s seboj pripeljali tudi svoje boljše polovice, za katere si je čas vzela soproga našega predsednika vlade Urška Bačovnik Janša. Nekaj foto utrinkov, ki so nastali ob srečanju soprog in Janševe Urške, smo že ujeli, zdaj pa so nam v vladnem uradu za komuniciranje še razkrili, kaj so počele in kako so se razvajale.

»Soproge predsednikov vlad, ki so se udeležili neformalnega zasedanja Evropskega sveta na Brdu pri Kranju, so v spremstvu soproge predsednika vlade Urške Bačovnik Janša prvi dan srečanja v Ljubljani skupaj s strokovnjaki dr. Bojano Beović, dr. Katarino Kompan Erzar in dr. Kristijanom Muskom Lešnikom spregovorile o epidemiji covida 19 in različnih dobrih praksah. Ob robu srečanja so prisluhnile tudi pianistu Petru Barbi, baritonistu Marku Erzarju in Emona jazz kvartetu.«Drugi dan obiska pa je bil še nekoliko bolj kulturno in turistično obarvan. »Soproge so drugi dan obiskale Narodno galerijo v Ljubljani, nato pa odšle na Blejski otok in grad ter si ogledale grajsko tiskarno. Svoje srečanje so zaključile s kosilom z okusi tradicionalnih slovenskih jedi v restavraciji na Blejskem gradu.«

Srečanja so se udeležile Lydia Abela, Andri Anastasiadou, Monika Babišova, Amelie Derbaudrenghien Michel, Lucia Hegerova in Annik Penders, ki se jim je ob koncu Urška lepo zahvalila za čudovito preživet skupni čas. 


 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas