NAJVIŠJE PLAČE NA RTV

Razkrite plače Miše Molk, Rosvite Pesek in Erike Žnidaršič

Na prvem mestu je Vanja Vardjan, odgovorni urednik razvedrilnega programa.
Fotografija: Znašle so se v spodnji polovici najbolje plačanih na nacionalki. FOTO: Montaža S. N.
Odpri galerijo
Znašle so se v spodnji polovici najbolje plačanih na nacionalki. FOTO: Montaža S. N.

Plače zaposlenih na RTV Slovenija znova burijo duhove. Na spletni strani Siol so objavili seznam 50 najbolje plačanih ertevejevcev. Na prvem mestu je odgovorni urednik razvedrilnega  programa Vanja Vardjan, čigar novembrska plača je znašala 4624 evrov bruto, na drugem mestu je odgovorni urednik radijskega programa za tujo javnost Darko Pukl s 4505 evri bruto. Na tretjem mestu je Robert Aollonio, odgovorni urednik televizijskega programa za italijansko narodno skupino, ki je novembra prejel 4559 evrov bruto plače. Šele na petem mestu se je s 4463 evri bruto plače znašel generalni direktor RTVS Andrej Grah Whatmough.

Pri vsem tem pa je treba poudariti, da so objavljene plače brez dodatka za delovno dobo, saj naj bi šlo pri tem dodatku za osebni podatek. Razkriti seznam kaže da je več kot 4000 evrov bruto plače novembra prejelo 26 zaposlenih na RTV Slovenija. Oktobrska bruto plača v Sloveniji je bila sicer 1886 evrov.

Med 50 najbolj plačanimi so v zgornji polovici lestvice uredniki, direktorji in vodje služb. Gledalcem bolj znana imena in obrazi pa so v spodnji polovici te lestvice. Najbolje plačana novinarka, komentatorka in voditeljica je Miša Molk, ki se je s 4068 evri bruto znašla na 23. mestu. Molkovi sledi nekaj urednikov in vodij organizacijskih enot. Na 35. mestu so s plačo 3960 evrov skupaj Rosvita Pesek, Erika Žnidaršič in Lidija Hren. Na 44. mestu se je s slabimi 150 evri bruto manj znašel Igor E. Bergant, nekaj evrov manj pa je dobila Elen Batista Štader. Novinar in voditelj Jožef Možina je imel 3793 evrov bruto plače in je pristal na 47 mestu. Varuhinja pravic gledalcev in poslušalcev Ilinka Todorovski je na 32. mestu s 3982 evri bruto.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije