MLADOST

Prijateljica pokojne Šerbi razkrila skupno zgodbo

Objavljeno 13. april 2020 17.59 | Posodobljeno 13. april 2020 21.45 | Piše: N. Č.

V kvizu Milijonar je tekmovala nekdanja sostanovalka legendarne pevke.

Nekdanja pevka Barbara Šerbec je v mladosti veliko žurala, pozneje pa je zaradi sladkorne bolezni ostala brez obeh nog. FOTO: Igor Mali, Delo
Minuli teden je na vroči stol v oddaji Milijonar sedla Alenka iz Kopra  in razkrila, da je bila nekoč celo sostanovalka članice legendarne glasbene zasedbe Agropop Barbare Šerbec - Šerbi.

image
Alenka iz Kopra je bila prijateljica Šerbi. FOTO: Zaslonski posnetek, Planet TV
S Šerbi se je srečala na letališču, ko sta se obe odpravljali na dopust v Egipt. Tega sta preživeli skupaj in postali prijateljici. Alenka skupine Agropop pred tem sploh ni poznala, saj ni poslušala tovrstne glasbe, kasneje pa je postala ena največjih oboževalk te skupine in je bila od takrat naprej na vsakem njenem koncertu.

Alenka je bila v kvizu kar uspešna. Ostopila je pri 10. vprašanju, zaslužila je 1000 evrov.

Šerbi je ob sebi vedno imela vsaj enega prijatelja. Zadnja leta je živela v domu starejših občanov v Radencih, kjer so ji zadnje trenutke poskušali polepšati zaposleni, stanovalci in prostovoljci omenjenega doma ter nekateri sorodniki. Družbo ji pogosto delala tudi prijateljica Vojka, ki je Barbari v bolniški postelji nazdravila tudi za njen predzadnji 58. rojstni dan.
Deli s prijatelji