MASTERCHEF

Pretresljiva izpoved 22-letne tekmovalke Ane

Primorka je priznala, da je posvojena in da je poiskala svojo biološko mamo. Očetu in mami, ki sta jo posvojila, je v puberteti povzročala precej sivih las.
Fotografija: Priznala je, da je bila kot najstnica nemogoča.
Odpri galerijo
Priznala je, da je bila kot najstnica nemogoča.

Začenja se nova sezona priljubljenega kuharskega šova MasterChef Slovenija, v kateri se bodo za štedilnikom pomerili ljubiteljski kuharji in kuharice iz vse Slovenije. V prvo oddajo je pokal prinesel aktualni masterchef Anže Kuplenik in tekmovalcem in tekmovalkam na srce položil nekaj pomembnih stvari.

»Ko pogledam vas, se spomnim nase, kako je bilo, ko sem prvič stopil skozi ta vrata. Strah me je bilo in nisem verjel, da lahko zmagam, ampak vedno sem se boril do konca in tako sem si priboril pokal MasterChef Slovenija,« jim je vlil pogum. Njegove besede sta pozorno poslušala tudi 22-letna Ana Potočnik iz Pirana, ki pravi, da bo letos vrnila pokal na Primorsko. Kot deklica se ni najbolj videla v kuhinji, a je bilo to njeno prvo študentsko delo.

Družina ji pomeni največ. FOTOGRAFIJE: POP TV
Družina ji pomeni največ. FOTOGRAFIJE: POP TV
»Želela sem si biti umetnica, a nisem vedela, katere vrste. Zdaj sem se našla v ustvarjanju slaščic.« Kot najbolj zanimivo jed, ki jo je do zdaj pripravila, omeni jagodni kaviar. In česa v kuhinji ne mara? »Ne maram lupiti in rezati čebule,« pove in doda, da tudi pomivanje ni njeno najljubše opravilo. Simpatična Primorka pa ima kljub nalezljivemu nasmehu in posebni energiji izjemno težko zgodbo.

»Posvojena sem. Svojo pravo mamo sem spoznala pred pol leta,« življenjsko zgodbo v solzah razlaga Ana. »Dolgo sem jo iskala prek vseh možnih institucij, tudi socialne, a mi niso smeli dati podatka, tako da sem jo našla sama. Nisem je iskala zato, da bi šla k njej, saj imam svoje starše zelo rada, a sem si želela zapolniti praznino, da vem, kdo sem, od kod prihajam,« nadaljuje simpatična tekmovalka. Ana je sodniku Luki tudi razložila, da ve, od kod izhaja njena strast do kuhe.

»Biološka mama mi je povedala, da je, ko je bila noseča z mano, ravno zaključevala slaščičarsko šolo in bila ves čas v peki. Tako da očitno imam neki gen.« Je pa Ana ob pretresljivi izpovedi še priznala, da ji je izjemno žal za vedenje v najstniških letih. »Bila sem precej problematična in sem tati in mami povzročala kar veliko težav. Nisem se zavedala, kako se obnašam. Pogosto sem staršem, ki so me posvojili, rekla kakšno grdo besedo. Nisem razumela, zakaj je tako in zakaj sem posvojena. Zelo ju imam rada in ju ne bi zamenjala za nič na svetu in sem jima hvaležna, da sta me vzela,« je strnila.


Sicer pa se pogumna 22-letnica zaveda, da bo v kuharskem šovu naporno, saj je konkurenca velika. »Zagotovo bo kdaj težko, važno je ostati miren in verjeti vase,« ostaja optimistična Ana, ki se sodniške trojice malce boji. »Strah me je vseh, upam, da bom z vsemi razvila dober odnos. Vse tri zelo spoštujem in zaupam v njihovo presojo,« še pove za konec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije