V SLOVENIJI NEZAŽELEN

Hrvati sporočajo Mariboru: Nismo maščevalni, a dosegla vas bo Božja roka

Objavljeno 21. maj 2020 19.12 | Posodobljeno 21. maj 2020 22.46 | Piše: M. U.

Koncert kontroverznega pevca domnevna grožnja za Srbe, Rome in Žide v Mariboru.

Koncert kontroverznega pevca je grožnja za Srbe, Rome in Žide v Mariboru. FOTO: Reuters
Hrvaški pevec Marko Perković Thompson s Slovenijo nima sreče. Tako je mariborska upravna enota na 55 straneh odločbe v začetku tega meseca še v drugo prepovedala njegov koncert v Mariboru. To se je zgodilo pevcu že drugič, saj mu je upravna enota prvič, na priporočilo policije, prepoved izdala že pred tremi leti.

image
Marko Perković Thompson in nogometaši. FOTO: Youtube

Tako 24 sata poroča, da so na mariborski upravni enoti ob tokratni prepovedi od policije zahtevali dokaze, da hrvaški pevec poveličuje ustaštvo, prav tako so pa tudi argumente drugih držav (Kanade, Nizozemske, Švice in Avstrije), ki so Thompsonov koncert že prepovedale v preteklosti. Policija je tako priskrbela posnetke pevčevih nastopov, incidentov, kjer so vzklikali ustaški pozdrav, in podobno. Tako so sprejeli odločitev, da bi Thompsonov koncert lahko ogrozil Srbe, Rome in Žide v Mariboru.
 

»Nismo maščevalni, a dosegla vas bo Božja roka«


To odločitev so Thompsonovi menedžerji komentirali z besedami, da »lokalna mariborska oblast žali in ponižuje Hrvaško«. Na prepoved pa so se odzvali tudi skupini V.I.S. Niprije, ki se je proslavila s predelavami Thompsonovih pesmi.Tako pravijo: »Šokirani smo nad odločitvijo sosedov iz Slovenije, še posebej zato, ker je pred časom v tej mali deželi nastopila Riblja čorba.«

Preberite še: Zaradi odpovedi koncerta Thompsona bo država plačala odškodnino?
»S Thompsonom, ki slavi genocid, so si Hrvati zabili avtogol«

Dodali pa so še: »Nismo maščevalni, a dosegla vas bo Božja roka.«
 
Deli s prijatelji