OBLEKA

Predsednici državnega zbora krilo zlezlo previsoko? Takšna je bila, ko je stopila iz avta (FOTO)

Urška Klakočar Zupančič si je oblekla morda nekoliko prekratko krilo, kot zapoveduje protokol.
Fotografija: Krilo je segalo skoraj do kolen, a ko je stopila iz avta, se ji je nabralo in je bilo videti krajše, kar so posnele kamere. FOTO: Zaslonski posnetek, Twitter
Odpri galerijo
Krilo je segalo skoraj do kolen, a ko je stopila iz avta, se ji je nabralo in je bilo videti krajše, kar so posnele kamere. FOTO: Zaslonski posnetek, Twitter

Predsednica državnega zbora (DZ) Urška Klakočar Zupančič se je istega dne udeležila posveta diplomacije na Brdu pri Kranju, še prej pa je v državnem zboru sprejela ministra Kraljevine Španije za zunanje zadeve Joseja Manuela Albaresa, ki je bil gost posveta slovenskih diplomatov.

Predsednica DZ je sprejela zunanjega ministra Španije Joseja Manuela Albaresa. FOTO: Zaslonski posnetek, Instagram
Predsednica DZ je sprejela zunanjega ministra Španije Joseja Manuela Albaresa. FOTO: Zaslonski posnetek, Instagram

Nosila je črno obleko z belim vzorcem, a ta je bila nekoliko prekratka, saj ni segala do kolen, kot priporoča protokol o oblačenju. Že tako nekoliko krajše krilo je predsednici DZ nesrečno zlezlo še višje pri izstopu iz avta in je pokazala svoje dolge noge.

V DZ veljajo pravila o notranjem redu in med drugim določajo, da se v prostore državnega zbora lahko vstopa le dostojno oblečen in primerno aktivnostim v državnem zboru. Za delovno oblačilo se za moške priporoča obleka s kravato, za žensko kostim ali obleka z zakritimi rameni, ne prevelikim vratnim izrezom, dolžina krila sega do kolen.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije