SLOVO

Poslovil se je od dragega očeta

Objavljeno 09. avgust 2020 07.29 | Posodobljeno 09. avgust 2020 07.29 | Piše: A. K.

Umrl je oče uspešnega plesalca Jurija Batagelja.

Ko je staršem povedal, da bo plesalec, je bil to zanje velik šok. FOTO: ROMAN ŠIPIČ/DELO
Uspešni slovenski plesalec, plesni učitelj in mentor Jurij Batagelj, mož plesalke Jagode Batagelj, s katero sta pred kratkim povezovala oddajo Zapleši v ljubezen, se je pred nekaj dnevi poslovil od svojega dragega očeta, ki je mnogo prehitro umrl. Na instagramu je objavil fotografijo, ki je nastala v njegovem otroštvu, ob njej pa se je z ganljivim zapisom poklonil svojemu vzorniku.

»Hvala ti za vse tiste poglede, polne ponosa in občudovanja. Pomenili so mi več kot tisoč besed in pohval. Zaradi njih sem letal visoko v nebo, bil neustrašen in živel svoje sanje. Počivaj v miru, dragi moj tata. Rad te imam!« Jurij je nekoč priznal, da je začel plesati zelo pozno, pri dvanajstih letih, pred tem je aktivno smučal.

image
Jurij je svojemu očetu izjemno podoben. FOTO: INSTAGRAM

»Ko mi sneg in mraz nista več ustrezala, sem se vpisal v plesno šolo. Sam. Spomnim se dne, ko sem prišel domov in staršem povedal, da bom plesalec. Seveda je bil to velik šok za družino, saj sem bil precej živahen, hiperaktiven otrok, ki so se ga povsod izogibali. Nenavadno je bilo tudi za očeta, bil je namreč nogometaš,« je dejal Jurij, ki pa ga je oče kljub temu, da si je izbral povsem drugačno pot kot on, vedno in povsod podpiral.
Deli s prijatelji