IGRALEC

Pomaga si s posebno terapijo

Jernej Kuntner se je zaradi vlog posvetil športu. Navdušen je tudi nad kisikovo komoro.
Fotografija: Ugotavlja, da ima več energije. FOTO: OSEBNI ARHIV
Odpri galerijo
Ugotavlja, da ima več energije. FOTO: OSEBNI ARHIV

Igralec Jernej Kuntner si energijo in kondicijo že leta najraje nabira s pohodi v planine. Svet tam zgoraj, pod oblaki, ga sprošča, pomirja, nadiha se svežega gorskega zraka in nagleda narave ter naužije tišine. Zadnje čase pa je odkril terapijo v dolini. Uporabljati je namreč začel hiperbarično kisikovo terapijo.

»To je terapija v komori, kakršno uporabljajo potapljači pri dekompresiji, če se jim zgodi nesreča globoko pod vodo in se morajo na hitro dvigniti na površje. Pri kisikovi hiperbarični terapiji te pa spustijo na približno deset metrov pod vodo in tam eno uro vdihavaš kisik,« je navdušen igralec. Zakaj se je odločil zanjo?

»Ker sem izvedel, da to počno vrhunski športniki za regeneracijo. In ker sem vpet v življenje in delo na vrhunski umetniški ravni, so tudi napori podobni športnim,« pravi. Z rezultati in učinki je zelo zadovoljen. Na tretmaje je začel hoditi maja letos, ravno ko je začel intenzivna dvojna snemanja serij Sekirca v med in Za hribom. Brez hiperbarične kisikove regeneracije projekta ne bi izpeljal na tako visoki ravni, je prepričan.

»To je res strokovno področje, zato težko razlagam te zadeve. Laično pa bi rekel, da je obnova celic in s tem življenjskih funkcij in procesov v telesu izjemna in neverjetno pospešena,« doda. Čudežno komoro, kot ji pravi, obišče, ko mu čas dopušča. Trudi se izkoristiti vsako priložnost. Slednje je odvisno tudi od tega, za kakšno terapijo gre in na katero globino ga spustijo. »Spust traja okoli deset minut. Potem pa še eno uro vdihavanja, meditacije in pospešene regeneracije in spet desetminutni dvig,« nam še zaupa igralec. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije