GLEDANOST

Pol milijona gledalcev z Melani in Blažem

Najbolj so pritegnili Alfi Nipič in smučarski skoki na drugem programu.
Fotografija: Melani in Blaž sta popeljala Slovence v novo leto. FOTO: RTV SLOVENIJA
Odpri galerijo
Melani in Blaž sta popeljala Slovence v novo leto. FOTO: RTV SLOVENIJA

Kot kažejo podatki raziskave AGB Nielsen Media Research, je v letošnje leto v družbi Televizije Slovenija vstopilo skoraj pol milijona Slovenk in Slovencev. Spremljali so tako pester zabavnoglasbeni program na prvem programu Televizije Slovenija, ko sta bili na sporedu silvestrska oddaja Kaj dogaja ter V petek zvečer na silvestrovo, kot tudi športni program na drugem programu televizije, ki že tradicionalno na prvi dan novega leta dosega visoko gledanost.

Podatki raziskave, opravljeni na vzorcu 450 gospodinjstev, kažejo, da si je oddajo V petek zvečer na silvestrovo prvo minuto novega leta, ko je legendarni Alfi Nipič pel Silvestrski poljub, ogledalo skupaj 301.500 gledalcev, starih nad štiri leta, kar je kar 41 odstotkov gledalcev televizije. In to je bil tudi vrhunec silvestrskega večera. Mimogrede, spomnimo, da so Alfija Nipiča na RTV za oddajo V petek zvečer posneli že v začetku novembra, medtem ko so preostali glasbeni izvajalci svoje točke posneli v dveh dneh sredi decembra, ko so se morali vsi, kljub izpolnjevanju pogoja PCT, obvezno še posebej testirati na covid-19. In to večkrat.

Alfi Nipič pa je, kot smo že poročali, silvestrovo preživel doma, saj še vedno okreva po okužbi s covidom-19. Sicer pa je dobršen del gledalcev na silvestrovo in prvi dan novega leta spremljal tudi drugi program Televizije Slovenija, kjer je prevladoval šport, saj so prenašali tako silvestrsko turnejo ženskih smučarskih skokov, ki se je odvijala na Ljubnem, kot tekmo smučarskih skakalcev v Garmisch-Partenkirchnu. Na silvestrovo in prvi dan novega leta je Televizija Slovenija na svojem drugem programu gledalcem ponudila skoraj 12 ur premiernega športnega programa, tudi pester studijski program.

Saša Debeljak, Karmen Klinc in Jana Šušteršič so tudi nastopile v najdaljši noči. FOTO: FACEBOOK
Saša Debeljak, Karmen Klinc in Jana Šušteršič so tudi nastopile v najdaljši noči. FOTO: FACEBOOK
Največ gledalk in gledalcev je pred TV-zaslone, tudi po zaslugi zmage Nike Križnar dan prej, privabila druga tekma smučarskih skakalk na Ljubnem 1. januarja, ki jo je v povprečju spremljalo 15,2 odstotka oziroma 290.200 gledalcev, starih več kot štiri leta, kar je kar 47-odstotni delež gledalcev televizije. Na omenjeni tekmi pa je Urša Bogataj, kot je znano, osvojila izjemno drugo mesto.

Odlično gledana je bila tudi tekma smučarskih skakalcev v Garmisch-Partenkirchnu, na kateri je prvič v karieri z osvojenim tretjim mestom na stopničke stopil Lovro Kos. Omenjeno tekmo si je prvi dan letošnjega leta ogledalo 13,5 odstotka oziroma 258.400 gledalcev, starih nad štiri leta, kar je celo 49-odstotni delež gledalcev. 

Izbrano za vas

Komentarji:

Izbrano za vas