EMA 2020

Po zmagovalki udarili zaradi vere

Slovenske gledalke in gledalce je prepričala pesem Ane Soklič z naslovom Voda. Po koncu izbora so številni udarili po pevki zaradi izjave o Jezusu Kristusu in veri.
Fotografija: Ana Soklič je prepričala s pesmijo Voda. FOTO: ADRIAN PREGELJ/RTVS
Odpri galerijo
Ana Soklič je prepričala s pesmijo Voda. FOTO: ADRIAN PREGELJ/RTVS

V superfinalu letošnjega izbora Ema je Ana Soklič premagala Lino Kuduzović. Gledalke in gledalce je navdušila s skladbo Voda, o kateri je po izboru povedala, da je sporočilo njene pesmi tudi to, da se je včasih treba umakniti od pretiranega razmišljanja in prepustiti, da se stvari zgodijo naravno. Skromno je priznala, da zmage ni pričakovala, saj je Voda njena avtorska pesem. »Poskušaš dati vse od sebe, a ne veš, kaj se bo zgodilo. Vedno si želim, da bi na oder stopila gola in bosa, to je edino prava stvar, ljudje pa so tisti, ki se odločijo, ali jim je všeč,« je po zmagi še povedala Sokličeva, ki pa je nekaj trenutkov pozneje z eno izjavo razdvojila javnost.


Če smo lani pri Lei Sirk doživeli preklinjanje, nas je letos presenetila zahvala – Jezusu Kristusu. »Ne vem, kaj bodo rekli ljudje, ampak samo Jezus Kristus je ta, ki nas vodi skozi življenjske poti. In nikoli se ne sme nihče bati, da ni luči na koncu predora. Ker je. Kljub temu, da je težko. Upam si reči, sploh za vse glasbene kolege, da težko prebrodimo vse trenutke, ki so nam dani na tej poti. Ampak ne moremo odnehati, ker ni vrnitve nazaj.« Ob njeni izjavi so neverniki zajeli sapo, Ana pa je na spletu sprožila val ogorčenja, a kljub temu so se našli tudi tisti, ki jih ni zmotila. Svetlolaska je po koncu Eme priznala, da o svojih besedah o Jezusu in luči ne bi pretirano razglabljala, a da verjame, da je dobro, da ima človek neko vero, da le ima nekaj, kar ga znotraj njegovega sistema drži pokonci.


»Lahko smo veseli, da smo zdravi in živi in tako nadaljujemo svojo pot,« je povedala Sokličeva, ki ima zmagovalno pesem napisano tudi v angleščini, a trenutno ni prepričana, v katerem jeziku jo bo zapela na Nizozemskem, kjer se bo letos odvijala Evrovizija. »Slovenščina je prečudovit jezik, ki ga je treba negovati,« pravi 36-letnica, ki bo na Evroviziji v Rotterdamu nastopila v prvem polfinalnem večeru 12. maja.

Na nacionalni televiziji nastopila že večkrat

»Pomembno je, da ekipa in nastop delujeta kot celota, da dihamo kot celota,« pravi pevka, ki se potovanja na Nizozemsko neizmerno veseli, predvsem zaradi novih poznanstev, prijateljev, spominov in notranjih spoznanj, ki so vodilo za naprej v življenju. Pripravljena je na medijsko obleganost, v prihodnjih mesecih pa bo svojo oazo miru iskala pri partnerju Petru, ki ji vseskozi stoji ob strani. »To se mi zdi pomembno – imeti nekoga, s katerim deliš vse,« je še povedala nasmejana glasbenica, ki je na nacionalni televiziji nastopila že večkrat, tudi na slovenskem izboru za pesem Evrovizije, in sicer 2004 s pesmijo If You, leta 2007 pa s pesmijo Oče, obakrat pod psevdonimom Diona Dim.

Preberite še:

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije