OBIRANJE ČEŠENJ

Pivčevo ujeli kar na drevesu, obleka pa v stilu (FOTO)

Z družino se je odpravila na družinski izlet v Goriška brda.
Fotografija: Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. FOTO: Blažž Samec, Delo
Odpri galerijo
Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec. FOTO: Blažž Samec, Delo

Ljubitelji češenj se jih bodo lahko letos do sitega najedli. Sadjarji iz Goriških brd in Vipavske doline so z letošnjo sezono presenetljivo zadovoljni, saj so ponekod češnje odlično obrodile. S polno košaro obranih češenj pa se je s trgatve vrnila tudi kmetijska ministrica Aleksandra Pivec.Pivčeva se je za obiranje češenj, pri kateri je sodelovala vsa družina, dobro pripravila in ni ničesar prepustila naključju. Izbrala je malico v stilu, na kateri je natisnjena ogromna češnja z napisom I love Brda (Ljubim Brda), med polne krošnje dreves pa se je podala v škorenjcih s cvetličnim motivom.

Ministrica je obrane češnje pretresla v dve s palico med seboj povezani košari, ki jo Brici že od nekdaj uporabljajo za lažje prenašanje bremena na hrbtu. Eden od sledilcev je pojasnil, da gre za pripomoček bujinc, Pivčevo pa so v dialektu opisali: »Prava Brika z bujincem in puhnjemi zejmi čerišenj

Pivčeva je sicer rojena na Ptuju, kjer tudi živi, v Brdih pa je, kot kaže, z družino obiskala prijateljico in direktorico občinske uprave v občini Brda Anito Manfredo.

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije