Piva in cvetja letos ne bo

Priljubljeni festival v Laškem je prestavljen na prihodnje leto.
Fotografija: Organizatorji in partnerji festivala Pivo in cvetje, ki je 55 let potekal julija v Laškem, so se odločili, da ga letos ne bo.
Odpri galerijo
Organizatorji in partnerji festivala Pivo in cvetje, ki je 55 let potekal julija v Laškem, so se odločili, da ga letos ne bo.

Pivo in cvetje kot vse kulturne, zabavne, umetniške, športne in druge prireditve, ki so bile odpovedane zaradi epidemije koronavirusa, so tudi organizatorji in partnerji festivala Pivo in cvetje 2020 primorani 56. izvedbo najbolj obiskanega in priljubljenega dogodka prestaviti na prihodnje leto.

Dogodek je v zadnjih desetletjih gostil več milijonov obiskovalcev. FOTOGRAFIJI: ARHIV ORGANIZATORJA
Dogodek je v zadnjih desetletjih gostil več milijonov obiskovalcev. FOTOGRAFIJI: ARHIV ORGANIZATORJA
Pomladno obdobje je za vse, ki so bili v petinpetdesetih izvedbah vpeti v organizacijo tradicionalne prireditve Pivo in cvetje Laško, najbolj intenzivno v pripravah ključnih podprojektov, zaključevanju dogovorov in potrjevanju pogodb s partnerji in izvajalci. Letošnje načrte je organizatorju STIK Laško, pokrovitelju festivala občini Laško in generalnemu sponzorju Pivovarni Laško Union (PLU) prekrižala pandemija koronavirusa. Dogodek je bil načrtovan med 9. in 12. julijem, a je slabe tri mesece prej nemogoče napovedati konec pandemije in s tem tudi varen termin letošnjega festivala.

Na velikem odru bi moral nastopiti tudi legendarni Robert Pešut - Magnifico. FOTO: JURE ERŽEN
Na velikem odru bi moral nastopiti tudi legendarni Robert Pešut - Magnifico. FOTO: JURE ERŽEN
Prav varnost obiskovalcev v vseh pogledih, zdravstvenem, fizičnem in tudi premoženjskem, pa je prva skrb vseh, ki ga organizirajo. Zato so sklenili šestinpetdeseti festival prestaviti na prihodnje leto. Doslej so bili organizatorji primorani prireditev odpovedati le enkrat, to je bilo leta 1984 zaradi izgradnje novega mostu prek Savinje, ki edini vodi v mestno jedro. Vso energijo bodo ekipe takoj, ko bosta omogočeni normalno delovanje in načrtovanje, usmerile v pripravo festivala Pivo in cvetje Laško 2021.
 

Odpovedane turneje


Naš največji in najstarejši turistično-glasbeni dogodek v Laško vsako leto pritegne več deset tisoč obiskovalcev. Na svoj račun pridejo ljubitelji skorajda vseh glasbenih zvrsti, saj program poteka na kar štirih odrih, ki zadostijo različnim okusom, od popa in narodno-zabavne glasbe prek elektronske plesne do pravega rocka. Poznan je po tem, da gosti najvidnejše domače glasbenike ter v zadnjih letih tudi številne prave legende svetovne scene.

Letošnji program je bil že v celoti pripravljen, a se je tudi tu pojavila vprašljivost izvedbe, saj so številne turneje odpovedane, tako je možnost prihoda svetovnih glasbenikov v Evropo trenutno nemogoče potrditi. Generalni sponzor zvesto in po tradiciji ostaja Pivovarna Laško Union. Prav največja slovenska pivovarna ima zasluge, da je zavzel mesto najpomembnejšega tovrstnega dogodka v Sloveniji in da ga v obilici številnih glasbeno-zabavnih prireditev že toliko let ohranja.


Festival je izjemnega pomena za blagovno znamko Laško ter pomemben turistični produkt ne le lokalnega okolja, temveč celotne Slovenije. Pivovarna Laško Union ohranja aktivno vključenost v izbor glasbenega programa in zagotavlja potrebno drugo podporo, ki jo zahteva tako velik in kompleksen dogodek. 

Predstavitvene informacije

Komentarji:

Predstavitvene informacije